Πρόταση για το φυσικό αέριο θα καταθέσει ο Έρογλου στο ΓΓ του ΟΗΕ

09:08 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα νέο σχέδιο αναφορικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο και τη χρήση των υδρογονανθράκων θα προσκομίσει στο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν κατά τη συνάντησή τους το ερχόμενο Σάββατο, ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αυτό δήλωσε ο ίδιος ο κ. Έρογλου στον ανταποκριτή του πρακτορείου Ρόιτερς σε συνέντευξη που του παραχώρησε στα γραφεία της «αντιπροσωπείας» του ψευδοκράτους στη Νέα

Υόρκη. Ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες γι’ αυτή του την πρόταση.

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), που διεξάγει τις έρευνες για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στην ξηρά στην κατεχόμενη Σύγκραση, εντός 5-6 μηνών αναμένεται να αρχίσει γεωτρήσεις και στη θάλασσα. Είχε προειδοποιήσει, πρόσθεσε, τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι εάν η ε/κ διοίκηση – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – άρχιζε έρευνες για υδρογονάνθρακες, το ίδιο θα έπραττε και το ψευδοκράτος.

Πρόθεσή του με την πρόταση που θα δώσει στον ΓΓ του ΟΗΕ για το σχέδιο που θα αφορά τις έρευνες για το φυσικό αέριο, είπε ο Ντερβίς Έρογλου, είναι να εξέλθουν οι διαπραγματεύσεις από την κατάσταση στασιμότητας. Θύμισε δε παλαιότερη πρότασή του για μια συμφωνία ώστε να διαχειριστούν οι δύο πλευρές από κοινού τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «πρέπει να δημιουργηθεί ένα ταμείο όπου θα συγκεντρώνονται τα έσοδα, υπό την διοίκηση του ΓΓ, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της λύσης.

Όσον αφορά τις Προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2013 και την πιθανότητα να κερδίσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι «δεν είναι εύκολο να πεις εάν μπορεί ή όχι να επιτευχθεί μια συμφωνία. Εάν πρέπει να τον αξιολογήσω με βάση τις δηλώσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα, θέλει να άρει τις συγκλίσεις που έγιναν και τις υποχωρήσεις». Αλλά, συνέχισε, αυτά πρέπει να τα αποδεχθούμε αυτή τη στιγμή ως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα