Προτάσεις για μικροομεσαίες επιχειρήσεις συζήτησαν ΑΚΕΛ και Λογιστές-Ελεγκτές

14:21 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσεις για ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, μεσούσης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος, συζήτησαν σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, οι Σύνδεσμοι Λογιστών και Ελεγκτών. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι οι προτάσεις αυτές θα μελετηθούν πολύ σοβαρά, ενώ συμπλήρωσε ότι θα συνεχιστούν οι επαφές με τους Συνδέσμους

για την πιο εξειδικευμένη εξέταση θεμάτων που αφορούν την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Μιλώντας το πρωί, μετά τη συνάντηση με τους Προέδρους και μέλη του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Λογιστών-Ελεγκτών Κύπρου και του Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Λογιστών Κύπρου, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι άκουσε με προσοχή τις απόψεις τους, προσθέτοντας ότι «χρίζουν ιδιαίτερης μελέτης», ιδιαίτερα όσον αφορά κάποιες σκέψεις για το πώς βοηθούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Είπε ότι ανέλαβε εκ μέρους του ΑΚΕΛ τη δέσμευση έναντι των δυο Συνδέσμων να μελετήσει πολύ σοβαρά τις προτάσεις τους, πρωτίστως για τις ΜΜΕ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε το σημαντικό αυτό ζήτημα να ρυθμιστεί προς όφελος των ΜΜΕ.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ομάδα του Γραφείου Οικονομικών Μελετών της ΚΕ του ΑΚΕΛ θα έχει συναντήσεις με τους Συνδέσμους για να δει πιο εξειδικευμένα και σε βάθος κάποιες άλλες προτάσεις για ζητήματα που αφορούν γενικότερα την οικονομία του τόπου και το επάγγελμά τους.

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε, τέλος, τους δύο Συνδέσμους για τις σκέψεις που κατέθεσαν και συμπλήρωσε ότι θα διατηρήσουν μια συστηματική επαφή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος των Πτυχιούχων Εγκεκριμένων Λογιστών Ελεγκτών Κύπρου Λευτέρης Τρίαρος είπε ότι συζήτησαν με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ θέματα που άπτονται του επαγγέλματος, προσθέτοντας ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ΜΜΕ και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις αυτές, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες οικονομικής κρίσης.

«Ευελπιστούμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και σωστά και θα καταφέρουμε στο τέλος να πάρουμε κάποια μέτρα προς όφελος των ΜΜΕ, στην Κύπρο και της οικονομίας», είπε ο κ. Τρίαρος, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες προτάσεις που συζητήθηκαν.

Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε στο σημείο αυτό ότι οι προτάσεις των Συνδέσμων δεν έχουν καμία σχέση με τα αναπτυξιακά μέτρα που σκοπεύει να προωθήσει η Κυβέρνηση, αλλά είπε ότι αυτές αφορούν άλλα μέτρα και θετικές προτάσεις, που «μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά».

Παρών στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανεξαρτήτων Λογιστών Κύπρου Αντώνης Προκοπίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα