Προστατεύει καταθέτες και ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες η συμφωνία για Κύπρο, λένε οι ΗΠΑ

08:04 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η οποία χαρακτηρίζει σημαντικό το ότι η συμφωνία για την Κύπρο «προστατεύει πλήρως τους ασφαλισμένους καταθέτες και ανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα», παρέπεμψε ο εκπρόσωπος το Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, όταν ρωτήθηκε για τη θέση της αμερικανικής Κυβέρνησης στο κούρεμα καταθετών με χρήματα

άνω των 100.000 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι καθώς η αμερικανική Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εταίρων στην Ευρώπη, οι οποίοι διαχειρίζονταν τα θέματα χρηματοπιστωτικής αστάθειας, «οι ανώτεροι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ήταν το σημείο αναφοράς των επαφών των συναδέλφων τους».

«Ο Πρόεδρος μίλησε για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρώπης στην Αμερικανική οικονομία. Για το λόγο αυτό είχαμε εμπλοκή, επιχειρώντας να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να το λύσουν».

Ο κ. Έρνεστ είπε ότι δεν είχε να αναφέρει κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες, μετά τη συμφωνία, ωστόσο γνωρίζει ότι αριθμός αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών ήλθαν σε επαφή με ομολόγους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα