Προσπάθειες για προσέλκυση Κινέζων επενδυτών για την Πάφο

09:33 3/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θετικό αποτέλεσμα έχει επιφέρει η προσπάθεια που έχει καταβληθεί σε κεντρικό επίπεδο από πλευράς Κυπριακού, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Σύνδεσμο Προσέλκυσης Επενδύσεων ώστε να γίνει εφικτή η προσέλκυση επενδυτών απο την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και την Ινδία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου και πρόεδρος της Περιφερειακής Συνεργατικής Πιστωτικής

Εταιρείας Πόλης Χρυσοχούς Ηλίας Μυριάνθους .

Ο κ. Μυριάνθους ανέφερε πως παρατηρείται ικανοποιητική κινητικότητα σε επενδύσεις και αγορές ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, και εξέφρασε την ελπίδα όπως οι προσπάθειες εντατικοποιηθούν ώστε να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.

Είπε μάλιστα, πως βάσει των κανονισμών που διέπουν το Υπουργείο Εσωτερικών για το Τμήμα Μετανάστευσης για να μπορέσει κάποιος μη Ευρωπαίος πολίτης να εγκατασταθεί στην Κύπρο απαιτείται αγορά κατοικίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ και κατά δεύτερο να έχει καταθέσει ένα σοβαρό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό που να συνηγορεί στην διαβίωση του στη Κύπρο.

Επεσήμανε επίσης πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει ήδη κινηθεί και σε άλλες αγορές όπως την Ιρανική αγορά για την οποία ωστόσο έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα με το ευρύτερο εμπάργκο που παρατηρείται. Ο κ. Μυριάνθους ανέφερε πως το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει προσανατολιστεί για προσέλκυση επενδύσεων και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπως το Καζακστάν. Χαρακτήρισε τέλος πολύ θετικά τα βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση σε μια προσπάθεια να εξέλθουμε από την δυσμενή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Κύπρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα