Πρόσωπο: Απαλλαγείτε από την ερυθρότητα

12:23 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το πρόσωπό μας μπορεί να είναι κόκκινο για πολλούς λόγους. Ανάμεσά τους, η σωματική άσκηση, το κρύο και η αμηχανία που μπορεί να νιώθουμε. Οι αλλεργίες, ο ερεθισμός από κάποια προϊόντα ή η καταπόνηση του ευαίσθητου δέρματος είναι μερικές ακόμη αιτίες. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από την ερυθρότητα στο πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιήστε μια κατευναστική και ενυδατική κρέμα. Βεβαιωθείτε διαβάζοντας την ετικέτα ότι είναι ένα προϊόν κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες. Θα πρέπει

να μην έχει πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες όπως λανολίνη, εκχυλίσματα μέντας ή δυόσμου και έλαια εσπεριδοειδών.

Αποφύγετε το αλκοόλ, τόσο αυτό που πίνετε όσο και αυτό που βάζετε στο πρόσωπό σας μέσω διαφόρων προϊόντων. Τα καθαριστικά προσώπου που περιέχουν αλκοόλ απομακρύνουν τα προστατευτικά έλαια που βρίσκονται φυσικά στο πρόσωπό σας και είναι ερεθιστικά. Χρησιμοποιείτε μόνο ήπια καθαριστικά. Τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση και διαστέλλουν τα τριχοειδή αγγεία του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται κόκκινο.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιες φυσικές λύσεις που μειώνουν την ερυθρότητα, όπως το αγγούρι, το χαμομήλι και το πράσινο τσάι. Βράστε λίγο χαμομήλι ή πράσινο τσάι και βάλτε το στο ψυγείο σας για να το χρησιμοποιήσετε ως τονωτικό. Κόψτε ένα φρέσκο αγγούρι και τρίψτε απαλά με αυτό το πρόσωπό σας, αφήνοντας το χυμό του να μουσκέψει το δέρμα σας.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας χωρίς πρώτα να έχετε πλύνει τα χέρια σας για να αποφύγετε πιθανούς ερεθισμούς του. Αν ξαφνικά εκδηλώσετε ερυθρότητα προσπαθήστε να θυμηθείτε εάν έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα κάποιο νέο προϊόν προσώπου, κάποιο νέο απορρυπαντικό ή μαλακτικό ρούχων που σας προκάλεσε τον ερεθισμό.

Προσπαθήστε να καλύψετε την ερυθρότητα με το κατάλληλο μακιγιάζ: χρησιμοποιήστε πράσινη απόχρωση βάσης. Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά καλλυντικά που δεν προκαλούν συχνά ερεθισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα