Προσοχή: Αύξηση καταγράφουν οι υποθέσεις «νιγηριανής απάτης»

12:26 24/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες οι καταγγελίες των πολιτών που αφορούν υποθέσεις απάτης μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά και μέσω διαδικτύου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Υπεύθυνος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος Χρίστος Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν στο κινητό τους ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ύποπτα μηνύματα, τα οποία τους καλούν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Όπως είπε, στόχος αυτών που κρύβονται πίσω απ’ αυτά

τα μηνύματα είναι να τους εξαπατήσουν αποσπώντας τους χρήματα, καλώντας τους να τα αγνοούν και να διαγράφουν.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι το θετικό είναι ότι οι πολίτες είναι πιο υποψιασμένοι σήμερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και δεν πέφτουν εύκολα θύματα μιας τέτοιας απάτης, καλώντας τους παράλληλα να συνεχίσουν να καταγγέλλουν αυτές τις υποθέσεις στην Αστυνομία.

Ο κ. Χριστοδούλου απέδωσε την αύξηση των υποθέσεων αυτών και στο γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι θεωρούν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλο και περισσότεροι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, με το να τους υπόσχονται εύκολα και γρήγορα χρήματα.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, που χαρακτηρίζονται ως «υποθέσεις νιγηριανής απάτης», είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω του ότι οι δράστες δρουν από το εξωτερικό και από χώρες με τις οποίες η Κύπρος δεν έχει συνεργασία, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα