Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη οι πιλότοι των ΚΑ για το Ταμείο Προνοίας

13:08 7/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, είναι οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης που έλαβε η Διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα για μείωση της συνεισφοράς της εταιρείας στο ταμείο προνοίας των πιλότων στο 1%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΥΠΙ Πέτρο Σουπουρή, στη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα αποφασιστεί η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πέτρος Σουπουρής

είπε ότι η συμφωνία έγινε με τις υπόλοιπες συντεχνίες, ερήμην της συντεχνίας των πιλότων. «Η συμφωνία έγινε με τις άλλες συντεχνίες, δεν συμφωνήθηκε μαζί μας. Έφτασαν σε μια συμφωνία και μας περιέλαβαν κι εμάς, δεν διαβουλευθήκαμε», ανέφερε.

Από πλευράς της, η ΠΑΣΥΠΙ, είπε, είχε θέσει ως όρο για να συζητήσει περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς και τα ωφελήματα, την πλήρη εξυγίανση της εταιρείας, στη βάση της απόφασης που έλαβε τον Απρίλιο το Υπουργικό για διάσωση των ΚΑ.

«Για να μπορέσουμε να συζητήσουμε κι άλλη μείωση μισθού, είπαμε ότι θέλουμε να συμπληρωθεί η εξυγίανση. Δεν εφαρμόστηκε πλήρης εξυγίανση. Δεν έφυγαν ακόμα τα τμήματα τροφοδοσίας και μηχανολογίας, που ήταν μέσα στα σχέδια. Αυτοί είναι οι όροι μας», είπε.

Ο Κ. Σουπουρής, επικαλούμενος την κυπριακή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ανέφερε ότι οι πιλότοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και εξήγησε: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά θέλουμε να πιέσουμε για να συμπληρωθεί η εξυγίανση και για να τηρούνται ελεύθερες διαπραγματεύσεις».

Πρόσθεσε ότι στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΑΣΥΠΙ που έχει συγκληθεί για την επόμενη βδομάδα, εναπόκειται η απόφαση για λήψη περαιτέρω μέτρων. Όπως ανέφερε, η ακριβής μέρα και ώρα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από διαβουλεύσεις η εταιρεία και οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, ΣΥΠΚΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ, κατέληξαν σε συμφωνία για μείωση των συνεισφορών της εταιρείας στο 1% από 8% που είναι σήμερα, για περίοδο δεκαπέντε μηνών και υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν συνολικά γύρω στα €4 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα