Προκλητικότατες δηλώσεις από τον Εγκεμέν Μπαγίς

10:17 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνει το χρόνο του με τέτοιους «λεγόμενους προέδρους» ενός «κράτους ενός μισού νησιού», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής, Εγκεμέν Μπαγίς, σχολιάζοντας δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι ανέμενε τηλεφώνημα από την Άγκυρα για να μεταβεί στην Τουρκία.

«Ο κάθε ένας να κάνει αυτό που πρέπει μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και ας μην προσπαθούν κάποιοι να σκοτώσουν το λιοντάρι με τη μυγοσκοτώστρα». Ο κ. Μπαγίς έκανε, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, αναφορά στο Κυπριακό μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Τουρκία για την ενταξιακή της πορεία.

Σχετικά με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν άλλαξε τίποτα αφότου η «ε/κ διοίκηση» – κατά την έκφρασή του – ανέλαβε την Προεδρία. Παρομοίασε τον ενθουσιασμό των Ε/κ που ανέλαβαν την Προεδρία, ίδιο με αυτό των παιδιών που κάθισαν στα έδρανα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις 23 Απριλίου, ημέρας που είναι αφιερωμένη στα παιδιά στην Τουρκία.

Η «ε/κ διοίκηση», όπως ανέφερε, θα διακατέχεται από αυτόν τον ενθουσιασμό για ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών που είναι επιβεβλημένο από την ΕΕ. «Αυτό δεν μας επηρεάζει» πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα όλες οι διαδικασίες που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα