Πρόγραμμα “Νεολαία σε Δράση” από Κύπριους και Ιταλούς νέους

10:31 12/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κέντρο Νεότητας Αγρού σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και τους εταίρους από την Ιταλία, «Fattoria Pugliese Diffusa Associazione Culturale» και «Comune di Taurisano», συνδιοργανώνουν Δημοκρατικό Σχέδιο για Νέους στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση».

Ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι «το πρόγραμμα έχει τίτλο ‘Young Citizens and Democracy Workshop’ και θα διαρκέσει 10 μήνες με δράσεις στην Κύπρο

και στην Ιταλία και από τις 12 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική συνάντηση στην Ιταλία, όπου 10 νέοι από την Κύπρο θα συναντηθούν με τους νέους από την Ιταλία για να συζητήσουν τις εργασίες και δράσεις του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα».

Το έργο αποσκοπεί «να δώσει στους νέους και στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν, να μοιραστούν και να σχεδιάσουν το μέλλων της κοινότητας τους, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο και πρακτική, που γεννήθηκε από την προσαρμογή του γνωστού ‘EASW’”.

Κατά τη διάρκεια του 10μηνου προγράμματος οι νέοι θα πρέπει να εντοπίσουν τα κύρια προβλήματα της κοινότητας τους και αντίστοιχα θα προτείνουν λύσεις και νέες ιδέες στους αρμόδιους λήψης αποφάσεων. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μελετήσουν τους μηχανισμούς λειτουργίας της Κοινοτικής Αρχής καθώς επίσης και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα