Προειδοποίηση Αγγελίδη προς όσους παρανομούν και κτυπούν αστυνομικούς

18:04 16/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε αυστηρή προειδοποίηση προέβη ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προς όσους έχουν σκοπό να παρανομούν και να κτυπούν αστυνομικούς, τονίζοντας ότι “θα πρέπει να προσέχουν και να το σκέφτονται δυο φορές”, διότι λαμβάνονται μέτρα από την Αστυνομία.

Με αφορμή δύο νέα περιστατικά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία αναμένει και από τα Δικαστήρια να εκδικάζουν σε συντομότερο χρόνο τις υποθέσεις αυτές και οι ποινές να είναι αυστηρότερες, για να είναι και αποτρεπτικές.

“Με

βάση αυτά τα δύο περιστατικά”, είπε ο κ. Αγγελίδης, “η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να προσέχουν και να το σκέφτονται δυο φορές αυτοί, οι οποίοι έχουν σκοπό να παρανομούν και να κτυπούν μέλη μας, διότι το έχουμε δηλώσει ότι λαμβάνονται μέτρα, έχουμε υπ` όψη μας τις περιστάσεις, ναι σεβασμός, αλλά και έχοντας υπ` όψη τις ιδιορρυθμίες κάποιων υποθέσεων”.

Όμως, συνέχισε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, “τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα προς του πολίτες και οι πολίτες, οι οποίοι θέλουν την Αστυνομία να εκτελεί έργο, καταδικάζουν αυτά τα επεισόδια”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν στο Δικαστήριο επιβάλλονται ικανοποιητικές για την Αστυνομία ποινές σε τέτοια αδικήματα εις βάρος αστυνομικών, ποινές που να είναι και αποτρεπτικές για ανάλογες συμπεριφορές, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε πως, “όσον αφορά τις ποινές, σε κάποιες περιπτώσεις οι ποινές είναι ικανοποιητικές, αλλά υπάρχουν, λαμβάνοντας υπ` όψη τις περιστάσεις, πρέπει να επιβάλλονται και πιο αυστηρές ποινές”.

“Κάτι άλλο, το οποίο θεωρείται σημαντικό”, πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης, “είναι ο χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων να είναι πιο σύντομος και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουμε ζητήσει από το Δικαστήριο, έτσι ώστε οι ποινές να είναι αποτρεπτικές”.

“Στη Λεμεσό υπήρξαν χθες δύο υποθέσεις επίθεσης εναντίον μελών μας”, είπε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως “στη μίαν περίπτωση, γύρω στις 10:45, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων επισκέφθηκαν συγκεκριμένη οικία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής από υπάλληλο, για την οποία τελεί υπό κράτηση αλλοδαπή γυναίκα”.

“Ο λόγος της εκεί επίσκεψής των μελών μας”, δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, “ήταν για να γίνει έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε η αλλοδαπή και για να εντοπισθούν χρυσαφικά, για τα οποία υπήρξε καταγγελία ότι εκλάπησαν και, με την αποχώρηση των μελών της Αστυνομίας, 17χρονος, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια του παραπονούμενου, ζητούσε εξηγήσεις και προσπαθούσε να σταματήσει το αστυνομικό όχημα, το οποίο ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το συγκεκριμένο μέρος”.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, ο 17χρονος, ο οποίος και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, ύβρισε ένα από τα δύο μέλη που ευρίσκονταν στο αυτοκίνητο και επιτέθηκε εναντίον του αστυνομικού, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο.

“Τα μηνύματα, τα οποία υπάρχουν”, είπε ο κ. Αγγελίδης, “είναι ξεκάθαρα και η θέση η δική μας είναι ότι ζητούν οι πολίτες και θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός από πλευράς της Αστυνομίας προς τους πολίτες, αλλά θα πρέπε

Keywords
Τυχαία Θέματα