Προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών

15:28 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θερμή έκκληση προς το κοινό να αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, λόγω των ψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, απευθύνει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.

Το Τμήμα Δασών, σε ανακοίνωσή του, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητες του, καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων στο έδαφος.

Επίσης, επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων, ενώ η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα,

όπως σμυριλλιοτροχοί, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Όσοι προτίθενται και επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουν τέτοιου τύπου μηχανήματα ή εργαλεία, προτρέπονται να ενημερώνουν έγκαιρα τον πλησιέστερο δασικό ή πυροσβεστικό σταθμό για την πρόθεση τους.

Το Τμήμα Δασών τονίζει ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

Επίσης υπογραμμίζει ότι το άναμμα φωτιάς για την ετοιμασία ή το ζέσταμα φαγητού, επιτρέπεται μόνο μέσα στις ψησταριές που βρίσκονται  στους εκδρομικούς χώρους.

Σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος, το κοινό παρακαλείται να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407.

Keywords
Τυχαία Θέματα