Προειδοποιεί για βαθιά αναταραχή στην εργασιακή ειρήνη η ΔΕΟΚ

12:23 31/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη και ανησυχία εκφράζει η ΔΕΟΚ για το αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για περικοπή του κατώτατου μισθού κατά 20%, το οποίο τέθηκε σε χθεσινή τους συνάντηση με την Τρόικα και προειδοποιεί για βαθιά αναταραχή στην εργασιακή ειρήνη.

Η ΔΕΟΚ

καταλογίζει στην εργοδοτική πλευρά και τις επιχειρήσεις απουσία ευαισθησίας για την ανθρώπινη και εργασιακή αξιοπρέπεια, με αφορμή την οικονομική κρίση.

Η συντεχνία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μόλις λίγες ώρες μετά τις δημόσιες νουθεσίες της ΟΕΒ και του βοηθού γενικού διευθυντή της για διατήρηση της εργατικής και κοινωνικής ειρήνης ως κόρη οφθαλμού, η εργοδοτική πλευρά στρέφεται κατά των εργαζομένων με μισθούς 800-900 ευρώ το μήνα, απαιτώντας νέες μειώσεις κι ας εργάζονται για ένα ‘πινάκιο φακής’».

Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί ότι η ενέργεια και οι μεθοδεύσεις των ΟΕΒ-ΚΕΒΕ να καταστήσουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους φτωχούς θα προκαλέσει όχι μόνο αγανάκτηση, αλλά πιθανότατα να αποτελέσει και αιτία για ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη και βαθιά αναταραχή στην εργασιακή ειρήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα