Πρόεδρος και όχι ΓΓ πλέον του τ/κ ΚΕΚ ο Ιζέτ Ιζτζιάν

13:18 24/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόεδρο και όχι ΓΓ έχει ως το υψηλότερο αξίωμα από εδώ και στο εξής το τ/κ κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ), στο πλαίσιο της βελτίωσης της εκδημοκρατικοποίησης, και όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρώτος πρόεδρος είναι ο Ιζέτ Ιζτζιάν, ο οποίος ήταν Γενικός Γραμματέας.

Στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΚ που έγινε χτες, μετά τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος, παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ

Γιαννάκης Κολοκασίδης, η Σλοβάκα Πρέσβειρα Οξάνα Τομόβα και o Τούρκος Βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Ιμπραχήμ Μπινιτζί.

Με αποφασιστικότητα και θάρρος το ΚΕΚ είναι μια δύναμη που παλεύει για το όφελος της Κύπρου και του λαού της, ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Ιζέτ Ιζτζιάν.

Σχετικά με το Κυπριακό είπε ότι το ΚΕΚ ηγείται των πρωτοβουλιών για την επανένωση του νησιού και πάλι σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και την σωτηρία από το σημερινό στάτους κβο. «Η μόνη επιλογή είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της χώρας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», ανέφερε.

Στόχος μας, συνέχισε, είναι να μην ξαναπληγωθεί ο κυπριακός λαός αλλά πρέπει να ζήσουμε μαζί με μια συμφωνία αξιοπρεπή και εφαρμόσιμη. «Τ/κ, Ε/κ και οι διάφορες άλλες μειονότητες να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι μαζί αδελφικά σε μια πατρίδα ενωμένη, ανεξάρτητη, ελεύθερη που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην ψευδοβουλή ότι λειτουργούν με εντολές του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Τουρκία και συνεχίζουν να «κυβερνούν» στις γραμμές που το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χαράξει γι’ αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα