Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ: Αντιμετώπιση κινδύνων και αξιοποίηση προοπτικών

12:47 2/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους, αλλά και να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές που δημιουργούνται με τις αλλαγές στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, μετά από συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Συλλούρης σχολίασε και την επίσκεψη της Τρόικα

στην Κύπρο, λέγοντας ότι αυτά που θα κάνει θα μπορούσαν να είχαν γίνει εδώ και καιρό πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία.

«Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας συζητήσαμε στο σύντομο χρόνο την παρούσα κατάσταση στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Συλλούρης.

Είναι, είπε, «φανερή η ανάγκη επανασχεδιασμού του ρόλου της Κύπρου και της Ελλάδας και η συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον επανασχεδιασμό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ, «οι δύσκολοι καιροί που ζούμε όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, των αλλαγών που επέρχονται και μέσα στην Ευρώπη, αλλά και της Αραβικής Άνοιξης και των αλλαγών που έχει η περιοχή, δημιουργούν και πάρα πολλές προοπτικές, όχι μόνο κινδύνους».

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους και να αξιοποιήσουμε τις προοπτικές», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη της Τρόικα στην Κύπρο από σήμερα, ο κ. Συλλούρης είπε «να τους καλωσορίσουμε». Η Τρόικα, ανέφερε, έρχεται να κάνει με τη δική της προσέγγιση αυτά που εμείς θα μπορούσαμε να πράξουμε με πιο ήπια μέτρα πριν από πολύ καιρό, με πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο, με περισσότερη κοινωνική έγνοια και ευαισθησία».

Γι αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά και αξιόπιστοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα