Πρόεδρος ΕΔΕΚ: «Εκρηκτική» η αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς

19:53 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για «εκρηκτική αδιαλλαξία» της τουρκικής πλευράς έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ενημερώθηκε το απόγευμα από το διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη χθεσινή άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Ομήρου είπε ότι η τουρκική πλευρά επιμένει πλέον απροκάλυπτα σε χωριστές κυριαρχίες, δύο «λαούς», εσωτερικές «ιθαγένειες» και στη δημιουργία ενός νέου κράτους, το οποίο θα προέλθει από

τη συμφωνία δύο υφισταμένων κρατικών οντοτήτων.

«Εκδηλώνεται μια εκρηκτική αδιαλλαξία από την πλευρά των Τούρκων» συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να εκτιμηθούν τα δεδομένα αυτά, και μετά από συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, να προχωρήσει η ε/κ πλευρά σε διαμόρφωση μιας στρατηγικής αντιμετώπισης των νέων εξελίξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, πρέπει να καταγγελθεί η τουρκική στάση διεθνώς και εντός ΕΕ, να διαμορφωθεί ένα περίγραμμα λύσης του Κυπριακού, το οποίο να τεθεί ενώπιον της διεθνούς και ευρωπαϊκής κοινότητας, στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος πρέπει να καταστήσει σαφές προς τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε περαιτέρω ομαλή εξέλιξη του ενταξιακού διαλόγου Τουρκίας-ΕΕ.

Τέλος, ανέφερε ότι αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, μετά την επιστροφή του στην Κύπρο, για επείγουσα διαβούλευση, υπό το φως των νέων δεδομένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα