Πραγματοποίηση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο “Youth Cooperation With Academic Institutes. The Needs, the Potentials and the Future of Youth Work”

08:04 6/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποίηση Ευρωπαϊκού Συνεδρίου με τίτλο “Youth Cooperation With Academic Institutes. The Needs, the Potentials and the Future of Youth Work”

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, Ευρωπαϊκό Συνέδριο με τίτλο “ Youth Cooperation With Academic Institutes. The Needs, the Potentials and the Future

of Youth Work”. Οργανωτές του συνεδρίου ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Κέντρων Νεότητας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Νεολαιών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ισλανδία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, τη Δανία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και το Αζερμπαϊτζάν. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας και των Κέντρων Νεότητας όπως επίσης και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και άλλων οργανώσεων Νεολαίας της Κύπρου.

Το θέμα του συνεδρίου ήταν η ενδυνάμωση της σχέσης και της συνεργασίας που έχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Κύπρο αλλά και τον Ευρωπαϊκό χώρο, με τις οργανώσεις νεολαίας και πώς αυτή η σχέση και η συνεργασία μπορεί να ενδυναμωθεί.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού σε ομιλία του που διαβάστηκε στο συνέδριο επισήμανε τη σημασία που έχει η συνεργασία όλων όσων μπορούν να διασφαλίσουν την καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους νέους μας και εξήρε την προσπάθεια του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας προς αυτή την κατεύθυνση. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης εκ μέρους του ΟΝΕΚ ο Γιάννης Παναγιώτου συγχαίροντας την πρωτοβουλία αυτή αλλά και παρουσιάζοντας τη δράση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Το συνέδριο χαιρέτισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Κέντρων Νεότητας και ο Πρόεδρος του ΚΟΚΕΝ.

Μέσα από τις παρουσιάσεις-εισηγήσεις ακαδημαϊκών αλλά και λειτουργών νεολαίας αναλύθηκαν σειρά θεματικών ενοτήτων στις οποίες η συνεργασία είναι εφικτή, όπως για παράδειγμα ο τομέας της νεανικής εγκληματικότητας και παραβατικότητας, ο τομέας της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των νέων, ο τομέας της έρευνας αλλά και ο τομέας ενίσχυσης της επαγγελματικής δομής παροχής υπηρεσιών στους νέους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε παρουσίαση υφιστάμενων προγραμμάτων συνεργασίας ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με οργανώσεις νεολαίας αλλά και καλών πρακτικών για την ενίσχυση της συνεργασίας στο μέλλον. Έγινε επίσης μια πρώτη παρουσίαση η οποία αφορά στο νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus+”. Εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας παρουσιάσεις-εισηγήσεις έκαναν οι Δρ Ανδρέας Καπαρδής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Χριστιάνα Κούτα από το ΤΕΠΑΚ, Δρ Μάριος Αργυρίδης από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και Δρ Arni Gudmundsson από το University of Iceland. Παρουσίαση του “Erasmus+” έγινε από τον κ. Χαρίλαο Μπουζούρα, μέλος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Τοποθετήσεις έγιναν από τους εθνικούς φορείς κέντρων νεότητας της Κύπρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας, ο μεγαλύτερος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Νεολαίας στην Κύπρο, με πάνω από 8000 μέλη, έχει ως πάγιο στόχο και παράλληλα δέσμευση τη διοργάνωση παρόμοιου τύπου συνεδρίων και προγραμμάτων τα οποία θα έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο και πάντα με κύριο γνώμονα την νεολαία και την κοινωνία της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα