Πραγματοποιείται σήμερα η ΓΣ του CIPA

12:22 10/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λευκωσία η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CIPA, ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας, του επιχειρηματικού κόσμου, ξένων επενδυτών και πρεσβευτών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, αναμένεται να παρουσιάσει το έργο που επιτέλεσε ο οργανισμός κατά την προηγούμενη περίοδο, αλλά και τους στόχους και τους άξονες προτεραιότητας που έχει θέσει, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου του Οργανισμού στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στη Συνέλευση του CIPA o Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

Όπως αναφέρεται, ο οργανισμός έχει καταρτίσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξορμήσεων σε διάφορες αγορές-στόχους και έχει αναπροσαρμόσει τα μηνύματα και την επιχειρηματολογία του, προβάλλοντας αφενός τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διατηρεί η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός και αφετέρου τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται οι οποίες θα καταστήσουν το επιχειρηματικό της περιβάλλον ακόμη πιο αξιόπιστο και φιλικό.

Σε δήλωσή του για τη Συνέλευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CIPA, ο κ. Αγκαστινώτης ανέφερε ότι πραγματοποιείται σε μια πολύ καθοριστική φάση της νέας συντονισμένης προσπάθειας που αναλαμβάνει ο CIPA για αναστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό.

«Η Κύπρος έχει προοπτικές ανάπτυξης σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η έρευνα και η καινοτομία, οι επαγγελματικές υπηρεσίες κ.ά.. Καλούμαστε, με τη γνώση, τις εμπειρίες και τη δικτύωση που εξασφαλίσαμε τα τελευταία χρόνια, να αξιοποιήσουμε και να προβάλουμε αυτές τις προοπτικές», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα