Πως ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και το αυχενικό, η δισκοπλαστική

15:37 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της οσφυαλγίας και της αυχεναλγίας με ένεση. Σύμφωνα με τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό Σπονδυλικής Στήλης Νικόλαο Δ. Μπενάρδο MD «η έγχυση του ενδοδισκικού gel μπορεί να ματαιώσει στο 95% ένα χειρουργείο σπονδυλικής στήλης».

Η οσφυαλγία (πόνος στη μέση) παρουσιάζεται μόνη της ή σε συνδυασμό με ισχιαλγία (πόνος στο ένα ή και στα δύο κάτω άκρα). Ένα μεγάλο ποσοστό του πόνου οφείλεται

σε δισκοπάθεια (δισκοκήλη) σε κάποιο σημείο είτε της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ) είτε της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ΑΜΣΣ).

Η αυχεναλγία είναι όρος που αναφέρεται στον πόνο στην περιοχή του αυχένα. Μπορεί να έχει ποικίλες μορφές: να είναι μονόπλευρος ή αμφοτερόπλευρος, να προκαλέσει κεφαλαλγία και περιορισμό των κινήσεων της αυχενικής μοίρας. Πολλές φορές αντανακλά στον ώμο ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες, και άλλες φορές ακολουθεί κατανομή κάποιας νευρικής ρίζας στα άνω άκρα.

Οι πιθανότητες να παρουσιάσουμε οσφυαλγία ή αυχεναλγία με τις αντίστοιχες αντανακλάσεις στα άνω και κάτω άκρα στη διάρκεια της ζωής μας είναι αρκετά αυξημένες. Στις γυναίκες η συχνότητα της αυχεναλγίας είναι διπλάσια από τους άντρες και τα εμπλεκόμενα μεσοσπονδύλια διαστήματα πιο συχνά είναι το Α4-Α5 και το Α5-Α6. Αντίστοιχα η οσφυαλγία είναι πιο συχνή στους άντρες και συνήθως αφορά τα μεσοσπονδύλια διαστήματα της οσφυοϊερής χώρας Ο4-Ο5 και Ο5-Ι1….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα