Πολύ λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ρευστοποιηθεί δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΑΤ

10:33 18/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πολύ λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), Αντρέα Ένρια σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Enria στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν την τάση να θέλουν να κρατήσουν τις τράπεζες

λειτουργικές και όχι να τις αφήσουν να αποτύχουν, κάτι που επιβραδύνει τη διαδικασία της αποκατάστασης του τραπεζικού τομέα.

“Είμαι πεπεισμένος ότι πολύ λίγες τράπεζες στην Ευρώπη έχουν μπει σε διαδικασία ρευστοποίησης και έχουν εξαφανιστεί από την αγορά μέχρι σήμερα. Πρόκειται για λιγότερα από 40 τραπεζικά ιδρύματα, σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι περίπου 500», είπε.

Η ΕΑΤ, η κορυφαία τραπεζική ρυθμιστική Αρχή της Ευρώπης, ετοιμάζει stress test για τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για μέτρα άντλησης περαιτέρω κεφαλαίων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, από τις τράπεζες που κρίνονται επισφαλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα