Πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στη Λάρνακα ενόψει Χριστουγέννων

13:14 2/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πληθώρα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για ολόκληρο το Δεκέμβριο, τον καθ’ αυτό μήνα των Χριστουγέννων, από το Δήμο Λάρνακας και διάφορους Συνδέσμους, με στόχο τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, «σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα και διάφορους φορείς, θα πραγματοποιηθούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

και παζαράκια, ενώ στη μεγάλη αυτή προσπάθεια έχει ζητηθεί και η βοήθεια των εκκλησιών, οι οποίες θα διοργανώσουν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα παζαράκια τις Κυριακές, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας».

Πρόσθεσε ότι «μια συμπολίτιδα μας από την Αυστραλία, η οποία διαθέτει εταιρεία στη Λάρνακα έχει παραχωρήσει στο Δήμο μια μεγάλη χορηγία για να αγοραστούν διάφορα προϊόντα, τα οποία θα δοθούν ως «πακέτα αγάπης» σε 100 άπορες οικογένειες οι οποίες θα καθοριστούν από τις εκκλησίες της πόλης μας. Ετσι ζητήσαμε τη βοήθεια των ιερέων των εκκλησιών του Δήμου προκειμένου να δώσουν κατάλογο με 8-10 περίπου άπορες οικογένειες της ενορίας τους. Η παράδοση των πακέτων αυτών θα δοθούν από τους ιερείς των εκκλησιών αθόρυβα και απλά στις 19 Δεκεμβρίου».
Ο κ. Λουρουτζιάτης σημείωσε ότι «στις 20 και 27 Δεκεμβρίου θα δοθούν κανονικά τα «πακέτα αγάπης» στους συνανθρώπους μας που παίρνουν κανονικά κάθε εβδομάδα τα τρόφιμα τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ωστόσο, στο πακέτο αυτό, εκτός από τα συνηθισμένα καθημερινά τρόφιμα, θα υπάρχουν κοτόπουλο, γαλοπούλα, βασιλόπιττα, κρέας και κρασιά».

Ανέφερε επίσης ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με επικεφαλής τον Δήμαρχο θα επισκεφθούν στις 21 και 22 Δεκεμβρίου διάφορα Ιδρύματα και Γηροκομεία και θα προσφέρουν στους ενοίκους τους γλυκά, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και άλλα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Σημειώνεται ότι αρχίζοντας από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και μέχρι το Σάββατο 28 του μήνα, θα πραγματοποιηθούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και Χριστουγεννιάτικα Παζαράκια και Αγορές, από το Τμήμα Νέων του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας, το Επαρχιακό Συμβούλιο ΕΔΟΝ Λάρνακας, το Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων, τη Europa Donna Κύπρου, το Υπουργείο Υγείας, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων Λάρνακας – Αμμοχώστου, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου «Δώσε Φως σε μια Ζωή», το Σύνδεσμο ατόμων με πολλαπλή σκλήρυνση Λάρνακας, το Ιδρυμα Αρχιεπισκόπου Λουκά και τον Σύνδεσμο Γονέων Δημοτικών Σχολείων περιοχής Δροσιάς Λάρνακας.

Οι φιλανθρωπικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν Σάββατα και Κυριακές στις Πλατείες Κίμωνος, Δημητρίου και Παλλάς και στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα