Ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συνήθειες στην παραλία;

07:02 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Καλοκαίρι έφθασε! Όλοι περιμένουμε την ώρα να ετοιμαστούμε για την παραλία και να χαλαρώσουμε κάτω από τον ήλιο με την παρέα μας. Το θέμα είναι, όμως, κατά πόσο σκεφτόμαστε τη διατροφή μας; Υπολογίζουμε τι τρώμε και πώς το τρώμε; Πιστεύω πως όχι, αυτή η ανεμελιά μπορεί να μας οδηγήσει να χάσουμε τον έλεγχο των θερμίδων που καταναλώνουμε με αποτέλεσμα το επιπλέον βάρος. Δίνοντας προσοχή, λοιπόν, σε λίγα και απλά πράγματα, μπορούμε να γλιτώσουμε αρκετές θερμίδες, άρα και κιλά.

Το Καλοκαίρι,

λόγω της υψηλής θερμοκρασίας χρειαζόμαστε αρκετά γεύματα και σνακ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς λίπος με λίγες θερμίδες , αρκετό νερό και άφθονα φρούτα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξουμε και στη χρονική στιγμή που θα το καταναλώσουμε. Για παράδειγμα, πόσο παγωτό θα φάμε, τι είδους παγωτό και πόση ποσότητα; Γενικά, τι θα επιλέξουμε τις ώρες που βρισκόμαστε στην παραλία και τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε για μείωση των θερμίδων.

Αρχικά, δίνουμε σημασία στα αναψυκτικά και στο αλκοόλ. Η μπύρα, τα αναψυκτικά και τα διάφορα καλοκαιρινά ροφήματα, όπως κοκτέιλ που επιλέγονται στην παραλία σε συνδυασμό με αλμυρές τροφές, όπως ξηρούς καρπούς και πατατάκια, δίνουν αρκετές θερμίδες, προκαλώντας αφυδάτωση, καθώς αυξάνουν τη διούρηση. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλέγονται φυσικοί χυμοί και αρκετά φρούτα, αφού είναι πλούσια σε ποσοστό νερού και εξασφαλίζουν σωστή ενυδάτωση στον οργανισμό. Είναι πηγές βιταμινών, κυρίως φυλλικού οξέος, καλίου και βιταμίνης C δεν έχουν λίπος και πρωτεΐνες, είναι χαμηλά σε θερμίδες, καθώς περιέχουν υδατάνθρακες που ανεβάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα το αίσθημα του κορεσμού.

Στη συνέχεια αξίζει να προσέξουμε την κατανάλωση των παγωτών, διότι δίνουν πολλές θερμίδες και λίπος. Δύο μπάλες παγωτό δίνουν περίπου 200 θερμίδες και ανάλογα με το περιεχόμενο τους (σοκολάτα, παρφέ κ.τ.λ.), ακόμα περισσότερες. Είναι, λοιπόν, προτιμότερο να επιλέγονται γρανίτες ή τα παγωτά τύπου που περιέχουν λιγότερες θερμίδες, περίπου 90-120 kcal/τεμάχιο.

Τέλος, δεν αντικαθιστούμε το νερό με τους καφέδες, γιατί είναι είναι μεγάλο λάθος!!!Η μεγάλη θερμοκρασία έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη αποβολή ιδρώτα. Αν δεν είναι επαρκής η πρόσληψη του νερού 1,5-2 λίτρα/μέρα, τότε αρχίζει ο οργανισμός να αφυδατώνεται, κάτι το οποίο δεν το θέλουμε. Έτσι, πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό ώστε να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία υγρών του σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα