«Πνίγεται» στο αίμα η Γάζα

14:29 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας σε 90 τον αριθμό των νεκρών κατά την έκτη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας,

αλλά προτιμά μια διπλωματική λύση, δήλωσε στο Ρόιτερς ανώτερος αξιωματούχος προσκείμενος στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Αν η διπλωματία αποτύχει, μπορεί να μην έχουμε άλλη εναλλακτική επιλογή από το να στείλουμε χερσαίες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Στην πόλη της Γάζας, επλήγη  ένα όχημα στο νότιο τμήμα της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας 23 ετών. Προηγουμένως τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 5 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 23 ετών, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Ζέιτουν. Τα τελευταία θύματα είναι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών που σκοτώθηκαν ενώ κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα ανατολικά του Χαν Γιούνες . Ένα παιδί που βρισκόταν μαζί τους τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας. Τρεις Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν επίσης όταν επλήγη το αυτοκίνητό τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας).

Χθες Κυριακή ήταν η πιο φονική ημέρα, με 31 Παλαιστίνιους νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, παρά τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για να εγκαθιδρυθεί μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός "κάνει παρεμβολές" στη μετάδοση του προγράμματος του Al-Aqsa TV, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού τηλεοπτικού σταθμού, που διευκρινίζει ότι οι εικόνες μεταδίδονται με παράσιτα ή με διακοπές. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι στη Γάζα δεν παρατήρησαν μετάδοση μηνυμάτων του ισραηλινού στρατού στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου.

Χθες, Κυριακή, ο στρατός έκανε ραδιοπειρατεία στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της Χαμάς για αρκετές ώρες, ενώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον δύο κέντρων Τύπου στην πόλη της Γάζας προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφων. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου θα μεταβεί αύριο Τρίτη στη Γάζα μαζί με μια αντιπροσωπεία αράβων υπουργών για να εκφράσει αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Επίσης, οι ηγέτες των παλαιστινιακών κινημάτων Φάταχ, Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη κάλεσαν σήμερα στη Ραμάλα σε ενότητα και υποσχέθηκαν να βάλουν "τέλος στη διαίρεση", εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα