Πιστοποίηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΤΕΠΑΚ με ‘Investors In People’

11:56 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με οδηγό το σύνθημα ‘Η αφοσίωση στους Ανθρώπους μας, επένδυση στο μέλλον’ το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) πέτυχε την πιστοποίηση των Διοικητικών Υπηρεσιών του με το Πρότυπο Επιχειρηματικής Αριστείας ‘Investors In People’, το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ποιότητας στον τομέα της Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο συμβάλει στη συνεχή βελτίωση

του Οργανισμού μέσω της εφαρμογής σχετικών βέλτιστων πρακτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Το εν λόγω Πρότυπο εφαρμόζεται με επιτυχία σε διάφορους οργανισμούς διεθνώς συμπεριλαμβανομένων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Πιστοποιημένα πανεπιστήμια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Oxford University, το London School of Economics (LSE), το University of Manchester, το City University, το Nottingham University, κ.α. Η σημασία της πιο πάνω πιστοποίησης ενισχύεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ο πρώτος δημόσιος οργανισμός και το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στην Κύπρο αλλά και τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο που αναγνωρίζεται με το εν λόγω Πρότυπο.

Με βάση τους δείκτες του εν λόγω Προτύπου το Πανεπιστήμιο εστίασε και πέτυχε συγκεκριμένες βελτιωτικές ενέργειες στους τομείς της Στρατηγική και Στόχων, της Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης, της Αποτελεσματικότητας Διευθυντικής Ομάδας, της Διαδικασίας Λήψης Αποφάσεων, της Επικοινωνίας και Συνεργασίας, του Συστήματος Ανατροφοδότησης, των Πρακτικών Αναγνώρισης, κ.α, όπς αναφέρεται.

“Οι παραπάνω ενέργειες συνέβαλαν ώστε οι διαδικασίες του Πανεπιστημίου αναφορικά με τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού να αποκτήσουν πιο δομημένη και τυποποιημένη μορφή προκειμένου να εφαρμόζονται ομοιόμορφα από το σύνολο του Διοικητικού Προσωπικού και έθεσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξή του. Επιπλέον, το Διοικητικό Προσωπικό δουλεύοντας συλλογικά προς αυτή την κατεύθυνση συμμετείχε σε κοινές δραστηριότητες αναπτύσσοντας συνεργασίες και ενισχύοντας διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις με αποτέλεσμα τη βελτίωση του ευρύτερου εργασιακού κλίματος”, προστίθεται.

Οπως σημειώνεται “η συγκεκριμένη αναγνώριση πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο των πρακτικών διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο ΤΕΠΑΚ και θέτει τις κατάλληλες βάσεις για επιπλέον ενέργειες με κύριο στόχο τη συνεχή βελτίωση του Προσωπικού των Διοικητικών Υπηρεσιών και των υπηρεσιών που παρέχουν και κατά συνέπεια του ίδιου του Πανεπιστημίου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα