Περισσότερα κοινοτικά νηπιαγωγεία ζητά η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων στην Πάφο

20:12 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Tην ίδρυση και λειτουργία περισσότερων Κοινοτικών Νηπιαγωγείων ζητά η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων, των οποίων τα παιδιά έχουν απορριφθεί να φοιτήσουν σε Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πάφου εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη μελέτη για να διαπιστωθεί κατά πόσο χρειάζεται να λειτουργήσουν και άλλα νηπιαγωγεία.

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων η Παναγιώτα Χατζησεργίου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ,

ανέφερε ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι γονείς που διαμένουν στην Πάφο αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και αρκετοί γονείς αναγκάζονται να απευθύνονται σε ιδιωτικά, τα οποία στοιχίζουν πολύ περισσότερα από τα δημόσια.

Η Μαρία Δημητρίου, μητέρα 4 παιδιών ηλικίας 4, 5, 12 και 15, ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να γράψει το παιδί της σε Δημόσιο Νηπιαγωγείο αφού δεν υπήρχαν θέσεις και τώρα χρειάζεται 300 ευρώ το μήνα, έναντι 70-80 που θα πλήρωνε στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πάφου Μάριος Ιγνατίου, σχολιάζοντας το θέμα, ανέφερε ότι στην πόλη και Επαρχία Πάφου λειτουργούν ήδη 7 κοινοτικά νηπιαγωγεία.

«Καλό θα ήταν τέτοια αιτήματα να εξεταστούν με σοβαρότητα. Δεν είναι λύση να λειτουργήσουν 100 κοινοτικά νηπιαγωγεία, πρέπει να συνυπολογιστούν πολλοί παράγοντες και να υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη που να αποδεικνύει ότι δικαιολογείται η λειτουργία ενός η περισσοτέρων κοινοτικών νηπιαγωγείων. Χρειάζεται εμπεριστατωμένη έρευνα. Αν κρίνεται ότι πρέπει να λειτουργήσουν και άλλα τέτοια νηπιαγωγεία, τότε εμείς είμαστε υπέρ», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Λαυρέντης Πολυκάρπου ανέφερε ότι «θα ήταν καλό για την πόλη μας να δημιουργηθούν περισσότερα κοινοτικά νηπιαγωγεία γιατί θα έχουν την ευκαιρία οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους εκεί με λιγότερο κόστος, υπάρχει ζήτηση και κάνουμε προσπάθειες μέσω του Υπουργείου Παιδείας για να καλύψουμε τις ανάγκες των γονέων με τη δημιουργία περισσότερων κοινοτικών νηπιαγωγείων».

Η  Σύμβουλος στα Δημόσια, Ιδιωτικά και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία Πάφου Άντρη Τσουπάνη τάχθηκε υπέρ του θεσμού του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου, σημειώνοντας ότι τα κοινοτικά έχουν τα ίδια ωράρια με τα Δημόσια Νηπιαγωγεία.

Η κ. Τσουπάνη πρόσθεσε ότι «στην Πάφο μόνο τρία από τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που λειτουργούν είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείου Παιδείας, τα υπόλοιπα είναι κάτω από την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας. Οι ευκαιρίες που έχουν τα παιδιά για εκπαίδευση είναι περιορισμένες. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αφού αποτελούν τον προθάλαμο των Δημόσιων Νηπιαγωγείων».

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Επιθεωρήτρια των Νηπιαγωγείων Λεμεσού και Πάφου Ευαγγελία Παναγιώτου ανέφερε ότι «ήδη στην Πάφο θα λειτουργήσει ακόμα ένα Κοινοτικό Νηπιαγωγείο από το Σεπτέμβρη, ενώ γίνονται προσπάθειες και για τη λειτουργία δεύτερου Κοινοτικού Νηπιαγωγείου».
Όπω

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περισσότερα, Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων, Πάφο,perissotera, omada protovoulias goneon, pafo