Περίπου 9.500 οι αιτητές ‘αμνηστίας’ στα κατεχόμενα

12:33 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Επιτυχία είναι, για το λεγόμενο υπουργό εσωτερικών Ναζίμ Τσαούσογλου, οι 9.543 αιτήσεις για τον ”περί αμνηστίας νόμο”.

Η 60ημερη προθεσμία αιτήσεων έληξε τα μεσάνυκτα της 6ης Φεβρουαρίου και χθες σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Τσαούσογλου είπε ότι λήφθηκαν υπόψη όλες οι ευαισθησίες της κοινωνίας, ενώ ανταποκρίθηκαν και στις ανησυχίες των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2007 από τον ”περί αμνηστίας νόμο” είχαν επωφεληθεί 1613 άτομα, το 2008 έφθασαν τους 2.122 και 2.122 το 2009. Συνολικά ανέφερε, σε τρεις περιπτώσεις εφαρμογής του ”νόμου” επωφελήθηκαν 5.857, ενώ μόνο στην τελευταία

9.543 και αυτό το χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία.

Η λεγόμενη υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας, Σιεριφέ Ουνβερντί δήλωσε ότι όσοι δεν αποτάθηκαν για ”αμνηστία” θα υποστούν μεγάλες ποινές και θα τους επιβληθεί πρόστιμο. Η ”κυβερνητική αμνηστία”, πρόσθεσε, χαιρετίστηκε τόσο από τους εργαζομένους όσο και τους εργοδότες, λέγοντας ότι αυτό το βήμα αποδεικνύει τη σοβαρότητα της ψευδοκυβέρνησης όσον αφορά το πρόβλημα των εγγεγραμμένων εργαζομένων στα κατεχόμενα.

Οι αυστηροί έλεγχοι, είπε, θα αρχίσουν σε χώρους εργασίας και άλλες περιοχές και οι παράνομοι αλλοδαποί που επέλεξαν να μην επωφεληθούν από την «αμνηστία» θα υποστούν βαριές ποινές.

Το λεγόμενο γραφείο προγραμματισμού είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των «παράνομων εργατών» στα κατεχόμενα υπολογιζόταν στις 10.000, στοιχείο που αμφισβητεί η εφημερίδα Κίπρισλι που διερωτάται πού βρίσκεται οι υπόλοιπες 30.000.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Χαμπερντάρ γράφει σήμερα ότι ο αριθμός των ανέργων στα κατεχόμενα ξεπέρασε τις 4.500 ενώ όσοι δεν έχουν εγγραφεί άνεργοι είναι πολύ περισσότεροι. Το τελευταία δίμηνο ο αριθμός των ανεργων που αποτάθηκε στο ”κέντρο εξεύρεσης εργασίας” έφθασε τους 10.859, προστίθεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα