Περιμένει τον Σαμαρά η Κυβέρνηση

12:05 6/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Σε στάση αναμονή είναι η Κυβέρνηση μέχρις ότου δουν αν θα υπάρξει αλλαγή ή  εξέλιξη στην άρνηση του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση  συνεργασίας.

Σε δήλωση του ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλία Μόσιαλου, μετά τα όσα    είπε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτάται «μήπως ο κ. Σαμαράς  αναζητεί προσχήματα», λέγοντας ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου

δεν αξιώνει να ηγηθεί μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Η Κυβέρνηση απαντώντας στη δήλωση Σαμαρά αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου».

Σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός εξήγησε αναλυτικά γιατί οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν «καταστροφικές για τη χώρα», προτείνοντας στα κόμματα «να συμφωνήσουν από κοινού τους ειδικότερους στόχους, το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας».

Η ανακοίνωση αναφέρεται στη δέσμευση του κ. Παπανδρέου να στηρίξει την προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς να θέτει όρο να ηγείται ο ίδιος, και σημειώνει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

Η Κυβέρνηση κλείνει ζητώντας από «όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα».

Την ίδια στιγμή, η Δημοκρατική Συμμαχία, υπό την Ντόρα Μπακογιάννη, ζητά άμεσα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Το ΛΑΟΣ, υπό τον Γιώργο Καρατζαφέρη εκτιμά πως ο Α. Σαμαράς «με εξαιρετικά περίτεχνο τρόπο άφησε ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία και απομένει να δούμε την εξέλιξη των προσπαθειών» .

Keywords
Τυχαία Θέματα