Περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Nokia

09:12 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η φινλανδική κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων Nokia αναμένεται να προχωρήσει στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ σημειώνει ότι οι ζημιές δεύτερου τριμήνου στη μονάδα κινητών τηλεφώνων θα είναι μεγαλύτερες του αναμενόμενου.

Οι ανωτέρω περικοπές ανεβάζουν τις συνολικές σχεδιαζόμενες απολύσεις στον όμιλο, από τότε που ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Στέφεν Έλοπ το Σεπτέμβριο του 2010, σε περισσότερες από 40.000.

Η ζημιογόνα εταιρεία

ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με επιπλέον δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει κατά 70% από το Φεβρουάριο του 2011 έως και σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την ικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση την οποία αντιμετωπίζει. «Αυτές οι προγραμματισμένες περικοπές θέσεων εργασίας είναι μία δυσάρεστη συνέπεια των τολμηρών κινήσεων που πρέπει να κάνει η εταιρία προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική», υποστήριξε ο κ. Ελόπ στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας για τη μείωση θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής δαπανών ο όμιλος θα διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου που διαθέτει στο Σάλο της Φινλανδίας καθώς και δύο ακόμη εργοστασίων, ενός στη Γερμανία και ενός στον Καναδά.

Τα μέτρα της εταιρείας δεν σταματούν εδώ καθώς η Nokia ανακοίνωσε και την πώληση της εταιρίας Vertu, η οποία ασχολείται με την κατασκευή πολυτελών και υψηλών τιμλων κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα