Περδίκης: Η πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων θα τερματίσει τη διαπλοκή

14:10 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των οργανώσεων της πλατφόρμας ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ και παρέλαβε 5.000 υπογραφές από πολίτες που ζητούν τροποποίηση του νόμου περί κομμάτων ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των κομμάτων.

Ο ΓΓ των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης που συνόδευσε την πλατφόρμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής εκπροσωπώντας το Κίνημα Οικολόγων δήλωσε

ότι «το θέμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και επίκαιρο, όταν σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων υπάρχει ισχυρισμός επιχειρηματία, ότι έχει χρηματοδοτήσει παρανόμως με μαύρο χρήμα πολιτικό κόμμα».

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αμυνθούν τα κόμματα σε τέτοιου είδους καταγγελίες που πιθανόν να είναι και συκοφαντίες είναι να παρουσιάσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις και αυτό να είναι κατοχυρωμένο μέσα από τη νομοθεσία».

«Αρα σωστά η πλατφόρμα διαφάνειας έχει ξεκινήσει αυτή την εκστρατεία, είπε καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν αυτό το αίτημα και να ζητήσουν πλήρη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων», συνέχισε.

Καταλήγοντας είπε πως είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η διαπλοκή με ύποπτα συμφέροντα, μεταξύ των πολιτικών και των αξιωματούχων αυτής της χώρας με ό, τι μπορεί αυτό να σημαίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα