Περδίκης: Η Κυβέρνηση παρουσιάζει θλιβερή εικόνα έλλειψης προσανατολισμού

15:08 7/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση παρουσιάζει θλιβερή εικόνα έλλειψης προσανατολισμού σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας και τη συνομολόγηση του Μνημονίου, δήλωσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, χαρακτηρίζοντας εντελώς αχρείαστες τις δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός Οικονομικών το Σάββατο.

«Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτή η εικόνα της ασυνεννοησίας, της αντιπαράθεσης, των παλινδρομήσεων που χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, δημιουργεί κρίση αξιοπιστίας

απέναντι στην Τρόικα και την ΕΕ», ανέφερε ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι έπαθαν σοκ από την ανακοίνωση των μέτρων που προτείνει η Κυβέρνηση και από αυτά που προτείνει η Τρόικα και πέρασαν σε κατάσταση απόγνωσης και ανησυχίας.

Συνεχίζοντας, αφού ανέφερε ότι «η χειρότερη βοήθεια που θα μπορούσε να δώσει προς το λαό η Κυβέρνηση είναι η εικόνα που παρουσίασε χθες, που έμοιαζε να μην γνωρίζει πού βαδίζει, να μην γνωρίζει τι κάνει και να εκτρέπεται σε έντονες αντιπαραθέσεις με την αντιπολίτευση», είπε πως «όσα ειπώθηκαν χθες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και από τον Υπουργό Οικονομικών συνθέτουν μια θλιβερή εικόνα».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τις αντιπαραθέσεις για τη διαρροή των προτάσεων της Τρόικας και των κυβερνητικών αντιπροτάσεων, ο κ. Περδίκης είπε ότι το ζήτημα που έχει προκύψει σχετίζεται περισσότερο με την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς την Τρόικα και την ΕΕ.

Διατύπωσε τη θέση ότι «η πρώτη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, ότι διαβιβάστηκαν επισήμως από την Κυβέρνηση οι προτάσεις της Κυβέρνησης, ήταν εντελώς αχρείαστη», και ανέφερε ότι αυτή η δήλωση προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Αν αυτές οι προτάσεις έχουν τεθεί ενώπιον της Τρόικας, πώς μπορεί να γίνει συζήτηση με τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς, διερωτήθηκε ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε πως είναι εντελώς φυσικό και λογικό επακόλουθο η Τρόικα να γνωρίζει τις σκέψεις της Κυβέρνησης.

Ανέφερε, επίσης, ότι η διάψευση που ήρθε από τον Υπουργό Οικονομικών έκανε χειρότερα τα πράγματα και αυτή ήταν ακόμα περισσότερο αχρείαστη και δημιουργεί την εικόνα της έλλειψης προσανατολισμού.

«Η Κυβέρνηση παρουσιάζεται να κινείται χωρίς προσανατολισμό και χωρίς σχεδιασμό και να αντιδρά απλά στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης  προέβη στη δήλωση στο περιθώριο του εκτάκτου συνεδρίου του Κινήματος.

Ερωτηθείς γιατί στις προτάσεις προς τα μέλη των Οικολόγων για τις προεδρικές δεν περιλαμβάνεται η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, ο κ. Περδίκης εξήγησε ότι πρέπει να ερωτηθεί και να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μαλάς γιατί, ενώ είχε όλο το χρόνο στη διάθεση του, δεν απευθύνθηκε στο Κίνημα για να συζητήσει και να εκφράσει τις απόψεις του, και να ζητήσει τη στήριξη του Κινήματος.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή ο κ. Μαλάς δεν απευθύνθηκε στο Κίνημα Οικολόγων για να ζητήσει υποστήριξη ή να παρουσιάσει τις θέσεις του, ή να ακούσει τις απόψεις, και άρα σωστά η Κεντ

Keywords
Τυχαία Θέματα