ΠΕΟ: Η πολιτική των μνημονίων της Τρόικας έχει επιβληθεί μέσα από ανήθικους εκβιασμούς

12:42 18/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική των μνημονίων της Τρόικας, που έχει επιβληθεί μέσα από ανήθικους οικονομικούς και πολιτικούς εκβιασμούς, το μόνο που έχει πετύχει είναι να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο φτώχειας και υπανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ο οποίος πρόσθεσε πως η Τρόικα έχει επιβάλει στην Κύπρο ένα σκληρό, αντιλαϊκό μνημόνιο, με τη σύμπραξη και την συνεργασία «της δικής μας κυβέρνησης, της δεξιάς».

Σε χαιρετισμό του, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), ο κ. Κυρίτσης είπε πως «δεν απειλείται μόνο η κοινωνική συνοχή των χωρών που υποχρεώθηκαν σε μνημόνιο, αλλά απειλείται η συνοχή και η αξιοπιστία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης», για να προσθέσει πως «η κυπριακή οικονομία έχει εξαρθρωθεί σε μια νύκτα, με ανυπολόγιστες κοινωνικές επιπτώσεις πάνω στο λαό».

«Αυτό που έχει επιβληθεί δεν είναι η διάσωση της κυπριακής οικονομίας, όπως προσπαθούν να πείσουν τον φοβισμένο κόσμο, αλλά η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και η δημιουργία συνθηκών επίθεσης και υπόσκαψης ενάντια σε όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις του κυπριακού λαού», είπε.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ της ΠΕΟ, «η κοινή δράση και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, γίνεται σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ και είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι μόνο η ενεργητική και αποφασιστική αντίσταση του λαϊκού παράγοντα, μπορεί να ανατρέψει την πορεία των πραγμάτων».

Αυτό, είπε, απευθυνόμενους στους συνέδρους έχει αποδειχτεί και μέσα από το δικό τους «μεγάλο και δύσκολο αγώνα ενάντια στις προσπάθειες για τη λεγόμενη φιλελευθεροποίηση της πρόσβασης στην αγορά λιμενικών υπηρεσιών, ο οποίος έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αν και το κυρίαρχο συνδικαλιστικό κίνημα στην Ευρώπη, η ETUC, είχε την ανάλογη μαχητική προσέγγιση απέναντι στις διάφορες νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές οδηγίες και αν επεδείκνυε ταξική συνέπεια στις θέσεις της, τα δεδομένα για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους θα ήταν σήμερα διαφορετικά στην Ευρώπη».

Ανέφερε ακόμα πως «η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που έχει υποφέρει πολύ από τα γεωπολιτικά παιχνίδια του ιμπεριαλισμού και δυνάμεις ξένες με τα γνήσια συμφέροντα του κυπριακού λαού, εκμεταλλεύτηκαν τις διακοινοτικές διαφορές και υπέθαλψαν το φανατισμό και τον εθνικισμό, με αποτέλεσμα την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 1974 που είχε ως αποτέλεσμα τη βίαιη διχοτόμηση της πατρίδας και του λαού μας».

Συνέχισε λέγοντας πως «για το προοδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου ο αγώνας για λύση και επανένωση του τόπου και λαού μας, παραμένει ύψιστη προτεραιότητα», προσθέτοντας πως «η ΠΕΟ, εργάζεται με επιμονή για συνεργασία και κοινή δράση με τους Τ/Κ, στη βάση του κοινού στόχου για εξεύρεση λύσης που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό, που θα απαλλάσσει την χώρα από την ξένη στρατιωτική παρουσία και θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους Κυπρίους, χωρίς κηδεμόνες και χωρίς προστάτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα