Πασχαλινό μήνυμα πολιτικών κομμάτων

07:07 5/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κύπρου γιορτάζουν και φέτος το Πάσχα σε μια πατρίδα ημικατεχόμενη, όπου η εθνική πληγή που άνοιξε από το 1974, μένει ακόμη αιμάσσουσα μέχρι την ώρα της εθνικής της Ανάστασης.

Η πατρίδα μας βιώνει τώρα και τη μεγαλύτερη δοκιμασία από το 1974 και η κυπριακή κοινωνία έχει στραμμένο το βλέμμα της στην κυβέρνηση και στην παράταξη μας για να αντλήσει ελπίδα για το μέλλον. Τα δεδομένα είναι δύσκολα,

τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Οφείλουμε να λάβουμε τα μηνύματα των καιρών, να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες μας, να είμαστε ανοικτοί σε νέες δράσεις και να σταθούμε στο πλευρό αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Χρειαζόμαστε σύγχρονες πολιτικές, που δίνουν αποτελεσματικές λύσεις και αφήνουν πίσω νοοτροπίες και αγκυλώσεις που μας οδήγησαν στον οικονομικό γκρεμό.

Ο κυπριακός λαός με την επιμονή, την αγωνιστικότητα και την πίστη που διαθέτει, είναι σίγουρο ότι θα αντέξει τον Γολγοθά, ο οποίος σήμερα καθίσταται με την οικονομική κρίση που μας ταλανίζει ακόμη πιο ανηφορικός. Με την απαιτούμενη ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού, έχουμε υποχρέωση να σπάσουμε τα αδιέξοδα και να φτάσουμε στην πολυπόθητη Ανάσταση. Θα πρέπει να επανενώσουμε την πατρίδα μας σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, και να προσφέρουμε ξανά την ελπίδα και την προοπτική μιας δημιουργικής πορείας ανάπτυξης στο λαό μας.

Με αυτή την προσδοκία και τη βαθιά πίστη ότι τον Γολγοθά διαδέχεται πάντοτε η Ανάσταση, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εύχεται στον κυπριακό ελληνισμό ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

————————————————-

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ

Με την ευκαιρία του Πάσχα το ΑΚΕΛ απευθύνει στον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.

Το φετινό Πάσχα βρίσκει το λαό μας κάτω από το βάρος και το άλγος της συνεχιζόμενης για 39 χρόνια, κατοχής του 37% της πατρίδας μας από την Τουρκία αλλά και των επαχθέστατων – καταστροφικών όρων του μνημονιακού ζυγού, όπως αυτοί επιβλήθηκαν από τους «εταίρους» μας στις συνόδους του eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου 2013.

Ο μαρτυρικός Γολγοθάς του κυπριακού λαού, στον οποίο βαδίζει για δεκαετίες, έχει καταστεί ακόμη πιο ανηφορικός και επώδυνος, μετά τις τραγικές εξελίξεις στην οικονομία του τόπου.
Βιώνοντας τα δικά του πάθη, μαρτύρια και θυσίες, ο κυπριακός λαός προσβλέπει στην ανάσταση. Προσβλέπει στο φως της ελπίδας και της δικαιοσύνης.

Ο λαός μας, προσβλέπει ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου, μαζί με την κυβέρνηση, θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και ότι με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα αναζητήσουν, μέσα από συλλογικότητα και συναινετικό πνεύμα, τη χάραξη κοινής στρατηγικής για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Προϋπόθεση, όμως, για τη χάραξη μιας ενιαίας – κοινής στρατηγικής που θα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα αναγεννά την ελπίδα ανάμεσα στο λαό μας, αποτελεί η κοινή εκτίμηση των αιτιών και των αιτιατών της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε καθώς επίσης και η κοινή διαπίστωση των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί.

Προϋποθέτει, συνακόλουθα, την εγκατάλειψη μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ιδεοληψιών και αγκυλώσεων, ώστε ελεύθερα να κριθεί τι είναι το ωφελιμότερο και ορθότερο από τις περιστάσεις για το τόπο και το λαό μας.

Τα πιο πάνω ισχύουν τόσο για τη διαχείριση των επερχόμενων εξελίξεων στο κυπριακό, όσο για τη διαχείριση των τραγικών δεδομένων στα οποία έχει βρεθεί η οικονομία.

Κατά συνέπειαν επιβάλλεται, μακριά λοιπόν από υπερβολές, ακραία και κενού περιεχομένου συνθηματολογία, μέσα από ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα αφενός στο συνολικό επανασχεδιασμό της κυπριακής οικονομίας μέσα από ρηξικέλευθες αποφάσεις, που δεν μπορούν όμως να αποδειχθούν επιτυχείς εντός του μνημονιακού ζυγού.
Αφετέρου, σ΄ ότι αφορά το Κυπριακό, θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς στον ιστορικό συμβιβασμό της λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή και τη διχοτόμηση και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μας.

Με αυτή την ευκαιρία, το ΑΚΕΛ καλωσορίζει την πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη να συγκαλέσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, το Εθνικό Συμβούλιο με στόχο τη συζήτηση των προκλήσεων στην οικονομία.

Παράλληλα, εκφράζει εκ νέου την ετοιμότητα του, πέραν των πρωτοβουλιών που το ίδιο αναλαμβάνει, να στηρίξει μέτρα και πολιτικές που θα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, και θα εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Πρόσθετα, το ΑΚΕΛ, ιδιαίτερα τούτες τις γιορτάρες μέρες, θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει η προσφορά στήριξης, αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν πληγεί βάναυσα από τις συνέπειες της κρίσης.

Γενικότερα, πολιτεία, εκκλησία αλλά και στο σύνολο τους οργανωμένα σύνολα και ξεχωριστά οι πολίτες που έχουν την δυνατότητα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε έμπρακτα μέτρα αλληλεγγύης και ανακούφισης εκείνων των κοινωνικών ομάδων και συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή θέση συνεπεία της κρίσης.

Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, φυσιολογικά, είναι πρωτίστως θέμα που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση, την οποία επίσης ως ΑΚΕΛ θα στηρίξουμε αν οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τέλος, τη δέσμευση του να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα για αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα, ο λαός μας και οι εργαζόμενοι, πάντοτε στηριγμένο σε αρχές και στην κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα που ανέκαθεν το χαρακτηρίζουν.
—————————————————

Πασχαλινό μήνυμα ΔΗΚΟ

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως ακούεται και φέτος στην Κύπρο ενώ ο κυπριακός λαός συνεχίζει τη μακράν περίοδο των σύγχρονων παθών. Ας είναι το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου πηγή εγκαρδίωσης και προσδοκίας για τον κυπριακό λαό, ότι τη μεγάλη και μακρά εβδομάδα των δικών του παθών θα ακολουθήσει η ανάσταση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται στον κυπριακό λαό Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. Παράλληλα, εύχεται να μην αργήσει και η μέρα της ανάστασης της Κύπρου, της ανάστασης και ανάταξης της κυπριακής οικονομίας καθώς και της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας.

Υπομονή και καρτερικότητα αλλά και επιμονή στο δίκαιό μας και πίστη στο μέλλον μας ας μας οπλίζουν αυτή την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας. Ας σταθούμε με σθένος και αποφασιστικότητα στα πόδια μας, ας κοιτάξουμε μπροστά, ας πορευτούμε προς τα εμπρός για να μπορούμε να ελπίζουμε και να προσδοκούμε ότι την πορεία προς το Γολγοθά θα διαδεχθεί η ανάσταση, το δίκαιο θα κατισχύσει και θα ανατείλουν καλύτερες μέρες.

Αυτές τις τόσο συναισθηματικά φορτισμένες μέρες ας αποδείξουμε ότι είμαστε λαός της αλληλεγγύης, της συμπόνιας και της φιλαλληλίας. Δίπλα μας και γύρω μας αυτές τις ώρες της χριστιανικής ανάτασης υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έχουν μεγάλη ανάγκη τη δική μας έμπρακτη επιβεβαίωση του χριστιανικού μας ήθους και των ανθρωπιστικών μας αισθημάτων.

——————————————————

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ του Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Με την ευκαιρία της κορυφαίας γιορτής της ορθοδοξίας, του Πάσχα των Ελλήνων το Κ.Σ. ΕΔΕΚ απευθύνει θερμές ευχές προς ολόκληρο τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Τα πάθη του Χριστού συμβολίζουν την μαρτυρική πορεία του Έθνους και η Ανάσταση την λύτρωση από τα δεινά και την ζωοφόρο αναγέννηση.

Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με τις κρίσιμες και βασανιστικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ο λαός μας ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Όμως το μήνυμα του λαού μας είναι αναστάσιμο. Δεν καμπτόμαστε από τις δυσκολίες και δεν παραδιδόμαστε στα προβλήματα.

Αντιστεκόμαστε. Δεν παραδινόμαστε. Ανανεώνουμε τις δυνάμεις μας και επιστρατεύουμε τις αστείρευτες δυνατότητες του λαού μας.

Όπως και το 1974 δεν θα γονατίσουμε. Θα αναστηλώσουμε την οικονομία μας, όπως πράξαμε μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, μέσα από τις στάχτες και τα ερείπια. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τερματισμό της αναχρονιστικής τουρκικής κατοχής, απορρίπτοντας τις δόλιες προσπάθειες της Τουρκίας και κακόπιστων τρίτων να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να μας επιβάλλουν άδικη και ετεροβαρή λύση.

Απευθύνουμε ξανά μήνυμα θάρρους και εγκαρτέρησης προς τον λαό μας.
Με αυτοπεποίθηση και αγωνιστική αισιοδοξία θα δώσουμε την μάχη της Κύπρου και θα την κερδίσουμε.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
—————————————————

Πασχαλινό μήνυμα ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ εύχεται στον Κυπριακό λαό και στους απόδημους συμπατριώτες μας Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού βρίσκει για μια ακόμη χρονιά τον Κυπριακό Ελληνισμό να αναμένει με καρτερικότητα τη δική του ανάσταση και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου από τον τουρκικό επεκτατισμό.

Στα δεινά που επεσώρευσε η τουρκική κατοχή, προστίθεται και η τραγική κατάσταση, στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία. Χιλιάδες συμπατριώτες μας πέρασαν τις άγιες ημέρες του Πάσχα, στην ανεργία, είτε αγωνιώντας για τις δουλειές τους. Πολλοί ζουν μέσα στην ανέχεια.

Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Η απόφαση της Βουλής για επικύρωση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης έδωσε ανάσα στην κυπριακή οικονομία. Τώρα, καλούμαστε όλοι να εργαστούμε σκληρά, για να εξεύρουμε τρόπους εξόδου από τα οικονομικά αδιέξοδα το συντομότερο δυνατό.

Καλούμε τους πολίτες να συμβάλουν με τη συμπεριφορά τους στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και να μη συρθούν στο διχασμό.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ δεσμεύεται ότι θα πράξει ότι απαιτείται, για να διαμορφωθεί στρατηγική απεγκλωβισμού από την στραγγαλιστική λιτότητα.

Χριστός Ανέστη και μακάρι σύντομα να έρθει και η ανάσταση της Κύπρου

—————————————————

Πασχαλινό μήνυμα Οικολόγων

Αυτές τις κρίσιμες ώρες που ο Γολγοθάς του Κυπριακού λαού βρίσκεται σε εξέλιξη και καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε το ύψος και το βάθος του μνημονιακού μαρτυρίου, μας έρχεται δύσκολο να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Βρισκόμαστε ακόμα στην ώρα που οι άδικοι δικαστές, παραπέμπουν τον λαό μας από τον Άννα στον Καϊάφα, ο Πόντιος Πιλάτος αποφασίζει με βάση στρατηγικά συμφέροντα και όχλος φωνάζει «άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν».

Μόνη μας ελπίδα είναι ο αγώνας. Ο συνεπής σταθερός αγώνας για ανατροπή των δυσμενών δεδομένων και για πραγματική Ανάσταση. Μόνο μέσα από την εκ βάθρων αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων, μόνο μέσα από την τιμωρία των ενόχων, μόνο μέσα από την ουσιαστική κοινωνική και οικονομική κάθαρση, μπορούμε να προσδοκούμε την ανάσταση της νεκρής πλέον Κυπριακής οικονομίας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

——————————————

Πασχαλινό μήνυμα Συμμαχίας Πολιτών

Το μήνυμα της φετινής Ανάστασης αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία για τους σκληρά δοκιμαζόμενους Κύπριους πολίτες και την κατεχόμενη πατρίδα μας.

Από το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, οι πολίτες αντλούν δύναμη και πίστη ότι μετά το Γολγοθά και τη Σταύρωση θα έλθει η πολυπόθητη λύτρωση της Κύπρου μας και θα απαλλαγούμε από τα δεινά της κατοχής και τα δεσμά της Τρόικας.
Αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδας μας, καλούμαστε όλοι, πολιτικές δυνάμεις και πολίτες, να επιδείξουμε υψηλό φρόνημα ευθύνης, φιλοπατρία και κοινωνική αλληλεγγύη.

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, η Συμμαχία Πολιτών απευθύνει σε όλους τους Κύπριους πολίτες τις πιο εγκάρδιες ευχές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της διεκδίκησης για μια Κύπρο ελεύθερη, οικονομικά ανεξάρτητη, ευημερούσα, φιλοπροόδο και ισχυρή.
Εμείς πιστεύουμε ότι μετά τον Γολγοθά θα έρθει η Ανάσταση.

Keywords
25η μαρτιου, Καλό Πάσχα, κυπρος, πασχα, ανάσταση, ακελ, φως, προσφορες, εδεκ, λύση, κομμα, βουλη, μνημονιο, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, χρονια πολλα, νίκος αναστασιάδης, γιορτη σημερα, ξανα, κοινωνια, οικονομικη κριση, εθνικη, ευχες, ηγεσια, θεμα, κυπρου, οικονομια, σθενος, υψος, φως, ωρα, αισιοδοξια, ακελ, αλγος, αλληλεγγυη, αναγεννηση, ανεργια, ανθρωπινα δικαιωματα, αννα, ανάσταση, αυτοπεποιθηση, βλεμμα, βρισκεται, γολγοθας, δυναμη, δεινη, δυνατοτητα, δικη, εδεκ, ευκαιρια, εκκλησια, εκτιμηση, ελπιδα, εβδομαδα, εξελιξη, ερχεται, ιδιο, ιησου, ιστορικο, κυβερνηση, κομμα, λύση, λυτρωση, μακρια, μηνυματα, οχλος, πηγη, πιστη, πολιτεια, προβληματα, σιγουρο, συζητηση, συντομα, τιμωρια, τι ειναι, τουρκια, χριστος, χριστος ανεστη, ωρες, αγωνας, δικαιωματα, δουλειες, εθνικο, ιδιαιτερα, εισβολη, μπροστα, πληγη, ποδια, ποντιος
Τυχαία Θέματα