Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Προεδρίας στους Πρέσβεις των ΚΜ της ΕΕ

15:32 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσίασε σήμερα στους Πρέσβεις των υπόλοιπων Κρατών Μελών της ΕΕ, το κεντρικό μήνυμα, τις ευρύτερες επιδιώξεις και τις βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.

Η Κυπριακή Προεδρία θα εργαστεί προς μια καλύτερη Ευρώπη, όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, κατά την παρουσίαση που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στοχεύοντας στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης, μέσω πιο αποτελεσματικών πολιτικών και στη βάση της αρχής της αλληλεγγύης.

Η

Προεδρία, είπε ο Υφυπουργός, θα εργαστεί για μια Ευρωπαϊκή Ενωση πιο κοντά στους πολίτες της και στον κόσμο, προωθώντας την ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, κυρίως με έμφαση τις νεότερες γενεές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη βάση των σημαντικών θεμάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί η Κυπριακή Προεδρία, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε τους Πρέσβεις ότι έχουν διαμορφωθεί τέσσερις κύριες προτεραιότητες: Ευρώπη, πιο αποτελεσματική και βιώσιμη, Ευρώπη, με μια πιο αποδοτική οικονομία, βασισμένη στην ανάπτυξη, Ευρώπη, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της, με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, η Ευρώπη στον κόσμο και πιο κοντά στους γείτονές της.

Αφού τόνισε τη σημασία της κάθε προτεραιότητας ξεχωριστά, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επισήμανε ότι το σημαντικότερο θέμα που θα διαχειριστεί η Προεδρία θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, στοχεύοντας στην ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του έτους.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα διεξαχθούν στην Κύπρο 15 Aτυπες Υπουργικές Συναντήσεις και ένα Συνέδριο υπουργικού επιπέδου, ξεκινώντας στις 7-8 Ιουλίου με την Aτυπη Συνάντηση Υπουργών Περιβάλλοντος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Προϊστάμενος της Μονάδας Οργανωτικών Θεμάτων της Γραμματείας Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ Γιάννης Νικολαΐδης.

Όλες οι Aτυπες Υπουργικές Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, εξαιρουμένου της Aτυπης Συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών (Gymnich) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

H πρώτη μεγάλη εκδήλωση στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της Προεδρίας θα είναι η Επίσκεψη του Κολλεγίου Επιτρόπων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιουλίου, ενώ η τελετή έναρξης της Προεδρίας θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο Κούριο, παρουσία πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ εκ των οποίων ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Barroso και οι Επίτροποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα