Παρουσίαση προτεραιοτήτων Υπ. Συγκοινωνιών κατά την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

17:42 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

H επιτυχής προώθηση των ευρωπαϊκών στόχων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας θα “επιστρέψει” στην Κύπρο πολλαπλά οφέλη κατά την εξειδίκευση δικών της αναγκών και προτεραιοτήτων, ιδίως στους τομείς των υποδομών και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των στόχων και των
προτεραιοτήτων

του Υπουργείου Συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων Αλέκος Μιχαηλίδης ανέφερε πως η Κύπρος κατάφερε να τροχοδρομήσει την κατασκευή του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας, εντός της δημοσιονομικής περιόδου 2014-2020, με κοινοτική χρηματοδότηση, εφόσον υπάρξει τελική υιοθέτηση της νομοθετικής πρότασης από το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε πως με πρωτοβουλία της Κύπρου στη βάση σχετικών προτάσεων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων θα επιδιωχθεί ο επαναπροσδιορισμός της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της ΕΕ. Η Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε, θα οργανώσει ειδική Υπουργική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, παρουσία του Προέδρου Barroso με σκοπό την υιοθέτηση της «Διακήρυξης της Λεμεσού».

Πρόσθεσε πως επίσης θα επιδιωχθεί η σύζευξη δύο κεντρικών πολιτικών της ΕΕ (Ψηφιακού Θεματολογίου της ΕΕ και Μεταφορών) με την ανάδειξη του ρόλου της ψηφιακής τεχνολογίας στην αειφόρο ανάπτυξη των μεταφορών της ΕΕ. Η Κυπριακή Προεδρία θα οργανώσει άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο για προώθηση αυτής της σύζευξης.

Αναφερόμενος στην τομέα των μεταφορών είπε ”ως προεδρία του Συμβουλίου θα αναλάβουμε να διαχειριστούμε την επιτυχή διαμόρφωση των νέων κατευθυντήριων γραμμών για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών”, με στόχο αυτά ”να εξυπηρετήσουν κατά τρόπο αποτελεσματικό τη μεταφορά εμπορευμάτων και τη διακίνηση επιβατών. Ο απώτερος σκοπός είναι να εξασφαλιστεί κατά τρόπο ουσιαστικό η κοινωνική, εδαφική και οικονομική συνοχή μεταξύ των περιφερειών σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης”.

Σε σχέση με τις τηλεπικοινωνίες, είπε πως ”θα διαχειριστούμε αντίστοιχα τη διαμόρφωση κατευθυντήριων γραμμών για χρηματοδότηση δράσεων στο τομέα των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα εξίσου σημαντικό θέμα που θα βρίσκεται στο απόγειο των διεργασιών επί Κυπριακής Προεδρίας”, είπε.

Ο κ. Φλουρέντζος ανέφερε ακόμη πως η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ θα επιδιώξει να προωθήσει την κοινωνική διάσταση, της αλληλεγγύης και συνοχής με την προώθηση των νομοθετικών προτάσεων της Επιτροπής για ενίσχυση της εφαρμογής της Σύμβασης για τη Ναυτική Εργασία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) που προνοούν την ενσωμάτωση βασικών διατάξεων της Σύμβασης στη Κοινοτική Νομοθεσία.

Εξάλλου με πρωτοβουλία του Υπουργείου θα διοργανωθεί η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας», αφιερωμένη στους νέους. Στόχος είναι με τη συμμετοχή τους να καταστούν συνδιαμορφωτές των δράσεων κα

Keywords
Τυχαία Θέματα