Παρουσίαση Προγράμματος Κυπριακής Προεδρίας στη Βουλή της Πολωνίας

10:42 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσίασε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Πολωνία Ανδρέας Ζήνωνος, σε ενημερωτική συνάντηση στις 13 Σεπτεμβρίου ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Πολωνίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Agnieszka Pomaska, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών

Υποθέσεων Grzegorz Schetyna, βουλευτές, Πρέσβεις και άλλοι.

Ο κ. Ζήνωνος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου προς τους εκπροσώπους των δύο προηγούμενων χωρών του Τρίο Προεδρίας, δηλαδή της Πολωνίας και της Δανίας, για τις επιτυχημένες Προεδρίες τους, τα αποτελέσματα που είχαν και τη μέχρι τώρα συνεργασία με την Κύπρο, και προέβη σε μια περιληπτική παρουσίαση των γενικών γραμμών του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ο Πρέσβης της Κύπρου απάντησε σε ερωτήσεις Πολωνών βουλευτών για διάφορα επίκαιρα ζητήματα, όπως η Νότια και η Ανατολική Διάσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας (κατάσταση σε Συρία και Λιβύη), το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η οικονομική κρίση, θέματα Ενέργειας και Ενεργειακής Πολιτικής και θέματα Διεύρυνσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία και την τακτική που αυτή ακολουθεί.

Οι Πρόεδροι των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Πολωνικής Βουλής και οι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας, καθώς και τις ευχές τους για μια καλή και επιτυχή Προεδρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα