Παρουσίαση κυπριακών πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη και Σέρρες

11:22 28/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παρουσίαση των Κυπριακών Πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη και Σέρρες πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση της Κύπρου σαν διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και επίσης είχε σαν στόχο την προσέλκυση Ελλήνων υποψηφίων φοιτητών στα κυπριακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η πρωτοβουλία για την προβολή των προγραμμάτων

σπουδών, ανήκε στο ΚΕΒΕ, στο Υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Αθήνα, και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στην αποστολή συμμετείχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από την κυπριακή αντιπροσωπεία οι Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στα κυπριακά Πανεπιστήμια είναι αρκετά μεγάλος, με ιδιαίτερη προτίμηση στην Αρχιτεκτονική, Μηχανική, Νομική, Ψυχολογία και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Διεφάνη επίσης ότι οι προοπτικές αύξησης τους είναι μεγάλες τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε θέματα που αφορούν πρώτο πτυχίο καθώς και για μεταπτυχιακούς κλάδους.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Κυπριακά Πανεπιστήμια, τα οποία λειτουργούν με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τυγχάνουν αναγνώρισης σαν ομοταγή και ισότιμα ως προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τονίσθηκαν επίσης ότι όλα τα Πανεπιστήμια της Κύπρου συμμετέχουν και σε ερευνητικά προγράμματα και τα αντικείμενα σπουδών είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας ενώ διαθέτουν πλήρη εξοπλισμένα εργαστήρια, σύγχρονες εγκαταστάσεις και πλειάδα εκπαιδευτικού προσωπικού ενώ τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Προσφέρονται επίσης ειδικά δίδακτρα για τους φοιτητές τα οποία καθορίζονται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των οικογενειών τους και αφορούν τη στέγαση, τη σίτιση καθώς και την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους πρωτοετείς.

Οι προοπτικές για τον ελλαδικό χώρο, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευοίωνες σε ό,τι αφορά τη φοίτηση στην Κύπρο και οι προσπάθειες θα συνεχίσουν με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σε άλλους Νομούς και Νομαρχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα