Πάρκο μνήμης θυμάτων του Μαρί αποφάσισαν Οικολόγοι – Δήμος Κ. Πολεμιδιών

13:11 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη δημιουργία πάρκου μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στο Μαρί αποφάσισαν μεταξύ άλλων σήμερα η ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και ο Δήμαρχος Κ. Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Κ. Πολεμιδιών.

Σε δηλώσεις της, η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια συμμετοχική διαδικασία, ένας θεσμός όπου πραγματικά πρέπει να εμπλέκονται τα οργανωμένα σύνολα και οι πολίτες και ”προσπαθούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας να έχουμε αυτήν

την εμπλοκή στις δράσεις και τους σχεδιασμούς των Δήμων”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συνέχισε, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου να υλοποιήσει πρόταση του Κινήματος για μια εκδήλωση δεντροφύτευσης και δημιουργία πάρκου για τα 13 θύματα της τραγωδίας στο Μαρί, ενώ συζητήθηκαν παράλληλα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αειφόρου ανάπτυξης.

”Έχουμε αποφασίσει κάποιες ενέργειες, κάποιες κοινές δράσεις και βέβαια έχουμε δει με χαρά ότι το Δημαρχείο είναι ανοικτό στους πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν στις Επιτροπές του Δήμου και έχουμε συζητήσει για μια διαδικασία ενημέρωσης των δημοτών για το πότε συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μπορούν αν επιθυμούν, να συμμετέχουν και επίσης έχουμε συμφωνήσει να γίνει μια δεντροφύτευση και το πάρκο μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στο Μαρί”, είπε η κ. Παναγιώτου.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου δήλωσε ότι ”έχουμε συναποφασίσει να συντονίσουμε τους βηματισμούς μας ώστε να έχουμε ένα πιο δυνατό μέτωπο προσφοράς στους πολίτες, να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να συμβάλουμε ώστε οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου”.

Ο Δήμος, συνέχισε, έχει μια άριστη συνεργασία με το Κίνημα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή η συνεργασία που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, θα συνεχιστεί ”με καλύτερα και πιο καλά αποτελέσματα, κυρίως στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, την οικολογία γενικότερα, την αειφόρο ανάπτυξη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα