Παραβίαση συμφωνίας από τις ΚΑ καταγγέλλουν οι πιλότοι

12:07 29/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει και δημόσια την αυθαίρετη και  απαράδεκτη», όπως αναφέρει, «στάση της Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών να παραβιάσει ηθελημένα, υφιστάμενη συμφωνία που ισχύει μεταξύ των δυο πλευρών».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η παραβίαση αφορά στην έκδοση πτητικού προγράμματος Ιανουαρίου 2012 και έχει  σχέση με τον μέγιστο αριθμό ωρών συνεχούς υπηρεσίας».

Μας προκαλεί έκπληξη, αναφέρουν τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ, «η ευκολία

με την οποία καταπατούνται θεσμοί και αρχές από  την ανώτατη Διεύθυνση» από την στιγμή μάλιστα, «που εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε τιμήσει τις συμφωνίες και έχουμε  τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις μας».

«Είναι αποκαρδιωτικό να ανακαλύπτουμε ότι οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε τις τύχες μας στα χέρια τους και στους  οποίους έχουμε σταθεί πιστοί συνεργάτες για το καλό της εταιρείας μας, μας αντιμετωπίζουν με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο», σημειώνουν τα μέλη της ΠΑΣΥΠΙ.

Δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι «το πτητικό πρόγραμμα Ιανουαρίου 2012, ως έχει εκδοθεί, δεν είναι αποδεκτό και ως εκ τούτου, το  Διοικητικό Συμβούλιο, έχει καταφύγει στο Υπουργείο Εργασίας με κατάθεση εξόφθαλμης παραβίασης της Συλλογικής Σύμβασης ενώ παράλληλα έχει συγκαλέσει Εκτακτη Γενική Συνέλευση στις 31 Δεκεμβρίου 2011 για να καθοριστούν οι περαιτέρω τρόποι αντίδρασης της Συντεχνίας».

Η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί την «άμεση παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας Σωτηρούλας Χαραλάμπους, ως εμπνευστή και πρωτεργάτη της εν λόγω συμφωνίας, για να αποκατασταθούν οι θεσμοί» ενώ ζητεί, επίσης, «από το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών όπως ασκήσει πιέσεις προς την κατεύθυνση της Διεύθυνσης ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις που ενδεχομένως να πληγώσουν περαιτέρω την Εταιρεία μας».

Καταλήγοντας, η ΠΑΣΥΠΙ, «σε μια ύστατη προσπάθεια ζητεί όπως η Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών αναθεωρήσει την απόφασή της έτσι ώστε να επαναφέρει το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με το Σώμα των Πιλότων».

Keywords
Τυχαία Θέματα