«Παραπληροφόρηση» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Χατζηγιαννάκη η Μονή Βατοπεδίου

12:21 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παραπληροφόρηση χαρακτηρίζει ο οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου, Άθως Κοιρανίδης, τις καταγγελίες του Μάρκου Χατζηγιαννάκη, που αναφέρονται στη χορήγηση δανείου 175 εκατομμυρίων Ευρώ από την Λαϊκή Τράπεζα στη Μονή.

Σύμφωνα με δήλωση του σε ΜΜΕ, ο κ. Κοιρανίδης μίλησε για αναλήθειες και παραπληροφόρηση, λέγοντας ότι «όντως δόθηκε ένα δάνειο από τη Λαϊκή Τράπεζα

στη Μονή Βατοπεδίου πριν πολλά χρόνια, τότε που έγινε το “σκάνδαλο Βατοπεδίου” -το ακριβές ποσό δεν το θυμάμαι, αλλά σίγουρα δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια-το οποίο είχε εγκριθεί από όλες τις επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων και ήταν εξασφαλισμένο με καταθέσεις ύψους 60 εκατομμυρίων της Βουλής».

Παράλληλα διερωτήθηκε γιατί γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο δάνειο αυτή τη χρονική στιγμή, αναφέροντας ότι ενδεχομένως γίνονται προσπάθειες από κάποιους να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Κοιρανίδη, «τα δάνεια έγιναν για να αγοραστούν ακίνητα και μετοχές του Ομίλου της Marfin, για τα οποία μπήκαν υποθήκη ακίνητα της Μονής».

Keywords
Τυχαία Θέματα