Παράνομη η λειτουργία σκυβαλότοπου Τερσεφάνου απαντά το ΥΠΕΣ σε σχέση με σημερινή διαμαρτυρία

19:10 6/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

H λειτουργία του σκυβαλότοπου Τερσεφάνου είναι παράνομη και ουδείς νομιμοποιείται να ζητά από το κράτος να παρανομεί είναι η απάντηση που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρνακα από οδηγούς φορτηγών σε σχέση με τη μεταφορά μπαζών στο σκυβαλότοπο Τερσεφάνου.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι «πρακτικές προηγούμενων εποχών θα πρέπει να παρέλθουν ανεπιστρεπτί, για την προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας».

Σε ανακοίνωση – απάντηση του το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «ο σκυβαλότοπος

Τερσεφάνου έχει κλείσει για όλα τα απόβλητα και έχει ενημερωθεί σχετικά και το Νομικό Τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» υπενθυμίζοντας ότι το γεγονός αυτό είναι δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζει ακόμη σχετικά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταδικαστεί πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη συμμόρφωση της για έγκαιρο κλείσιμο όλων των σκυβαλότοπων και ειδικά τους σκυβαλότοπους Κοτσιάτη και Βατί.

«Συνεπώς, δεν μπορεί ο Δήμαρχος Λάρνακας να ζητά να λειτουργήσει ξανά ο σκυβαλότοπος Τερσεφάνου» σημειώνει.

Αναφέρει ακόμη ότι πρόσφατα, υπήρξε πληροφόρηση από το Νομικό Τμήμα της ΕΕ ότι έχουν πληροφορίες και καταγγελίες για παράνομη λειτουργία και άλλων χωματερών εκτός από το Βατί και τον Κοτσιάτη και ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση.

Αναφέρει τέλος σε ό,τι αφορά το θέμα της Μονάδας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στην Κόσιη, ότι επανειλημμένα έχει ενημερώσει ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο με στόχο τη βελτίωση της σύμβασης. «Ο Δήμαρχος Λάρνακας έχει προβεί στη δική του διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο και έχει καταλήξει σε προσωρινή συμφωνία με αυτόν. Η διαπραγμάτευση στην οποίαν προβαίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στόχο έχει την περαιτέρω βελτίωση της σύμβασης» συμπληρώνει.

Keywords
Αναζητήσεις
τερσεφανου
Τυχαία Θέματα