Πάνω ο πληθωρισμός, αμετάβλητη η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο

20:30 28/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυξήθηκε το Νοέμβριο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, μετά τη μείωσή του στο χαμηλότερο επίπεδο τριετίας τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με προκαταρτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.
Το κόστος ζωής στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 1,3% το Νοέμβριο, σε 12μηνη βάση, σε σύγκριση με αύξηση 1,2% το Σεπτέμβριο, αναφέρει η ομοσπονδιακή γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis.

Με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), που αποτελεί κριτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,

οι πληθωριστικές πιέσεις στη Γερμανία ενισχύθηκαν με ποσοστό 1,6% το Νοέμβριο, από 1,2% τον Οκτώβριο.

Η ΕΚΤ ορίζει τη σταθερότητα των τιμών με την αύξηση του ΕνΔΤΚ πλησίον, αλλά κάτω από το 2,0%.
Τα τελικά στοιχεία για τον πληθωρισμό θα δημοσιευθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε σταθερό το Νοέμβριο.
Ενώ το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία παρέμεινε το Νοέμβριο αμετάβλητο τόσο με βάση μη εποχικά όσο και με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, η συνολική πραγματική ανεργία αυξήθηκε, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.
Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους – το μέτρο σύγκρισης που χρησιμοποιείται από αναλυτές και οικονομολόγους – ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 10.000, σε 2.985.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,9%.

Σε μη προσαρμοσμένους εποχικά όρους – οι αριθμοί που προτιμώνται από τους πολιτικούς – ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4.954 σε 2.806.000 και το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα