Δημητριάδης: «Ενημέρωσα τηλεφωνικώς τον πρόεδρο για ενδεχόμενο κουρέματος»

21:37 20/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη διάθεσή του για συνεργασία με την κυβέρνηση και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Κύπρο προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα, επαναλαμβάνει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Ο κ. Δημητριάδης σε γραπτή δήλωσή του σε συνέχεια συνέντευξής του σε τηλεοπτική

εκπομπή στο Σίγμα, διευκρινίζει ότι η συνεδρία του Γιούρογκρουπ άρχιζε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου και ο ίδιος παρέδωσε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί της ίδιας μέρας, ως εκ τούτου το υπόμνημα δεν μπορούσε να περιέχει πληροφορίες για μετέπειτα γεγονότα.

Περαιτέρω, ο κ. Δημητριάδης διευκρινίζει ότι πληροφορήθηκε για τις συζητήσεις του Eurogroup την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, οπότε, όπως και ανέφερε στη συνέντευξη του στο Σίγμα, ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πληροφόρησε για το ενδεχόμενο συμμετοχής των καταθετών στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου. Επαναλαμβάνεται ότι, σημειώνει, “στις συναντήσεις σε επίπεδο Eurogroup συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, οι οποίοι λαμβάνουν και τις τελικές αποφάσεις”.

Τονίζει ότι η δήλωσή του στην εκπομπή «60 Λεπτά», δεν είχε σκοπό να αποδώσει ευθύνες σε κανένα, αλλά «ήταν μια εμπεριστατωμένη απάντηση σε ερώτηση που τέθηκε από τον παρουσιαστή του προγράμματος». Επιπρόσθετα, συνεχίζει, «η δήλωση του Διοικητή της ΚΤΚ δεν είναι καινούργια. Παρόμοια στοιχεία είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Πολίτης» στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2013».

Καταλήγοντας, ο Διοικητής της ΚΤΚ επιθυμεί να επαναλάβει τη διάθεση του για συνεργασία με την κυβέρνηση και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Κύπρο προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη, καθώς και ευκαιριών απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα