Παγκύπριο Συνέδριο Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών

17:27 14/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία του εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, κατά την έναρξη του Παγκυπρίου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Κύπρου, για το ότι δίδονται τεράστια ποσά, πέραν του 8% του ΑΕΠ, για την παιδεία στην Κύπρο, την ίδια ώρα που οι επιδόσεις και τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.

”Από

εσάς”, είπε ο κ. Τορναρίτης απευθυνόμενος τους μαθητές – συνέδρους, ”αναμένουμε να ηγηθείτε της Κυπριακής Δημοκρατίας, να δυναμώσετε τη φωνή της στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και αλλού και, προφανώς, να είστε καλύτεροι από τη δική μας γενιά, για να μπορέσετε να βγάλετε την πατρίδα μας από τα πολλά αδιέξοδα που την απειλούν”.

Ο κ. Τορναρίτης συνεχάρη τους μαθητές, διότι, όπως είπε, με τη δική τους ”συνεισφορά, κατόρθωσε η Κύπρος μας να καταθέσει τη δική της εισφορά στην ελληνική τραγωδία”.

”Η δική σας προσπάθεια κατάθεσης χρημάτων για τους συμμαθητές σας στην Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Τορναρίτης απευθυνόμενος στους μαθητές, ”έγινε αποδεκτή από την ελληνική πολιτεία τον ελληνικό λαό και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια”.

”Αποδείξαμε στην πράξη”, τόνισε ο κ. Τορναρίτης, ”ότι στις δύσκολες ώρες μπορούμε να βρεθούμε στο ίδιο χαράκωμα και να βοηθήσει ο μαθητής της Κύπρου τον μαθητή της Ελλάδας που έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την ώρα”.

Καλωσορίζοντας τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργο Δημοσθένους, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκο Τορναρίτη, τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Νέμο Κουτσοκούμνη και τους μαθητές – συνέδρους, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Ανδρέας Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι ”το μαθητικό κίνημα έχει ωριμάσει πολύ κατά τα τελευταία έτη και αυτό καταδεικνύει και η έντονη διαδραστικότητα της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών”.

”Ανάμεσα σε πολλά άλλα”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, ”έχουμε καταφέρει να γίνουμε ένας σοβαρός κοινωνικός εταίρος, που λαμβάνει μέρος σε κέντρα και συμβούλια λήψης αποφάσεων και που πλέον μπορεί να μεταφέρει τα ‘θέλω’ των μαθητών, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σε όλους τους αρμόδιους φορείς”.

”Η χρονιά που πέρασε”, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου και των δράσεων της οργάνωσης, ”ήταν μια έντονη χρονιά για την ΠΣΕΜ, τόσο σε εκδηλώσεις όσο και σε προσφορά στους μαθητές”.

”Καταφέραμε, τον περασμένο Νοέμβριο”, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, ”να συν-διοργανώσουμε, μαζί με την ΠΟΦΕΝ, μια μεγαλειώδη εκδήλωση στη Λευκωσία κατά της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, με συμμετοχή πέραν των 1.500 μαθητών”.

”Τέτοιες εκδηλώσεις μνήμης”, συνέχισε, ”είναι σημαντικό να γίνονται από τους μαθητές, το αύριον αυτού του τόπου, ούτως ώστε να παραμένει άσβεστος ο πόθος για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, αλλά και ο πόθος για επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του”.

”Τον ίδιο μήνα”, δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, ”πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά μια μεγαλειώδη εκδήλωση για την επέτειο της ε

Keywords
Τυχαία Θέματα