‘Όσοι ζουν σε γυάλινο σπίτι, να μην ρίχνουν πέτρες’

14:47 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Όσοι ζουν σε γυάλινο σπίτι είναι καλύτερα να μην ρίχνουν πέτρες, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης, με αφορμή δηλώσεις πολιτικών για τη συμπεριφορά του Προέδρου Χριστόφια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Βουλής, ο κ. Λουκαϊδης είπε πως «εκείνη η βραδιά όπου εξελίχθηκε το συγκεκριμένο

επεισόδιο ήταν μια βραδιά αφιερωμένη πρωτίστως στους ίδιους τους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν η δική τους γιορτή και δεν ήταν ο χώρος και ο χρόνος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου – που έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί τις πολιτικές και κομματικές του πεποιθήσεις – να ασκήσει δριμεία κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Δεν ήταν ορθό, είπε, μέσα από ένα σύντομο χαιρετισμό προς τιμή των αποφοίτων, να προβεί σε μια ομιλία έντονης επίκρισης σε διάφορα σημεία έμμεσα ή άμεσα απέναντι στην Κυβέρνηση.

Θεωρούμε, ανέφερε, ότι ήταν λάθος η επιλογή του Πρύτανη να ενεργήσει με τον τρόπο που ενήργησε, έχοντας υπόψη το χαρακτήρα της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

«Δεν επρόκειτο για μια εκδήλωση, μια δραστηριότητα, για μια επιστημονική ημερίδα, όπου βεβαίως και ο Πρύτανης και οποιοσδήποτε άλλος προσκεκλημένος και η Κυβέρνηση θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε ένα διάλογο μέσα από παράθεση αντίθετων επιχειρημάτων όσον αφορά τις απόψεις τους», διευκρίνισε.

«Είναι αυτό που εμείς κρίνουμε ως μεμπτό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περιθώρια για εμβάθυνση της δημοκρατίας στον τόπο μας, κι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ακόμα πως «για όσους έχουν κοντή μνήμη και ξεχνούν, όταν ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο, τόση πολλή ήταν η δημοκρατία ορισμένων που απειλούσαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες – και αναφέρομαι στον κ. Αναστασιάδη στις Αρχές του Πανεπιστημίου».

«Είναι χαρακτηριστική η εικόνα, που όλοι θυμόμαστε, που ο κ. Αναστασιάδης επιδείκνυε απειλητικά το δείκτη του στην κ. Τσογιοπούλου απειλώντας την σε ό,τι αφορά την προσπάθεια τάχατες του Πανεπιστημίου Κύπρου να οδηγήσει σε ανθελληνισμό», είπε.

Σήμερα, συνέχισε, έχουμε φθάσει σε ένα ακριβώς αντίθετο σημείο.

«Ηταν μια εκδήλωση, όπου δεν ενδεικνυόταν κατά την άποψη μας, ο Πρύτανης να νιώθει ελεύθερος να υπερβαίνει τα όρια και να ασκεί κριτική στο τιμώμενο πρόσωπο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον τρόπο που το έχει πράξει.»

Πρέπει να υποδείξουμε στο ΔΗΣΥ, συνέχισε, ότι δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας.

«Ο καθένας έχει την ιστορία του σε αυτό τον τόπο και επιτέλους είναι γνωστό ποιοι υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και ποιοι είναι εκείνοι που με πράξεις και ενέργειες πριν και μετά το πραξικόπημα, στην προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας, διαδραμάτισαν υποστηρικτικό ρόλο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα