Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής

13:02 28/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, λόγω ασθένειας, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, λόγω ταξιδιού του στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει

στην καθιερωμένη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, και των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σήμερα και αύριο.

Πρόκειται για τον Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Την έναρξη της συνεδρίασης για τη σύγκληση της Βουλής σε Σώμα κήρυξε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης, ενώ στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Η Βουλή θα συνεδριάσει και αύριο, στις 11.00 το πρωί, προκειμένου να εκλέξει νέο Προεδρείο. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει για Πρόεδρο του Σώματος τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις από το χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και της Χρυσής Αυγής να στηριχθεί υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα, επίσης βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, απέναντι σε αυτήν του Μεϊμαράκη, χωρίς, όμως, κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.
«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα του έβδομου Αντιπροέδρου, ο οποίος θα πρέπει, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, να προέρχεται από την τέταρτη, κατά σειρά, κοινοβουλευτική ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Για να εκλεγεί θα πρέπει να συγκεντρώσει ψήφους περισσότερους από όσους βουλευτές έχει η Χρυσή Αυγή εκτός και αν, κατ’ εξαίρεση, θεωρηθεί «πλειοψηφία» ο οποιοσδήποτε αριθμός θετικών ψήφων, καθώς για τις θέσεις των αντιπροέδρων δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα