Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ: Πώληση ακινήτου θυγατρικής εταιρείας

17:52 17/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η θυγατρική της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, Grangowood Trading Ltd, στα πλαίσια των ενεργειών για αναδιάρθρωση και μείωση του δανεισμού του Συγκροτήματος, προέβη στην πώληση ακινήτου στη Λεμεσό στην εταιρεία

Ecunaland Properties Ltd, συμφερόντων της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Η τιμή πώλησης του ακινήτου ανέρχεται στα 7,1 εκ ευρώ. Η εταιρεία διατηρεί μέχρι την 31/12/2013 το δικαίωμα επαναγοράς είτε των μετοχών της Ecunaland Properties Ltd ή/και του ακινήτου που κατέχει στην ίδια τιμή με την τιμή πώλησης πλέον μεταβιβαστικά έξοδα. Περαιτέρω, για την ίδια περίοδο, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς από τρίτο πρόσωπο διατηρεί το δικαίωμα πρώτης επιλογής (right of first refusal).

Η τιμή πώλησης του ακινήτου καθορίστηκε στη βάση δύο ανεξάρτητων εκτιμήσεων που έγιναν για λογαριασμό του αγοραστή.

Από την πιο πάνω πώληση, το Συγκρότημα αναμένεται να υποστεί ζημιά στην καθαρή θέση του ύψους περίπου 372 χιλ. ευρώ (ζημιά η οποία θα παρουσιάζεται στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων 807 χιλ. ευρώ μείον πλεόνασμα από επανεκτίμηση ακινήτων που μεταφέρεται μέσω των αποθεματικών 435 χιλ. ευρώ). Η ζημιά προκύπτει λόγω μείωσης της αγοραστικής αξίας των ακινήτων ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα