Ολοκληρώθηκαν δυο σημαντικά οδικά έργα για τα Πολεμίδια

14:33 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δύο σημαντικές οδικές αρτηρίες για τα Πολεμίδια, παραδίδονται σύντομα στην κυκλοφορία, ικανοποιώντας ανάγκες της περιοχής, καθώς και την κυκλοφοριακή διαχείριση της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κ. Πολεμιδιών, ολοκληρώθηκαν τα έργα που αφορούν τη βελτίωση-αναβάθμιση της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως, μήκους 1χλμ, που συνδέει τον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη με το κέντρο των Πολεμιδιών, όπως επίσης και της οδού Λάμπρου Κωνσταντάρα, που συνδέει την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως με την κεντρική αρτηρία της οδού Παναγίας Ευαγγελιστρίας.

Το πρώτο έργο,

κόστους 500 χιλιάδων ευρώ, περιλαμβάνει υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών ΑΗΚ, ΑΤΗΚ καθώς και όλες τις υποδομές ομβρίων και λυμάτων. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια σ’ όλο το μήκος της οδού, έγινε διάνοιξη-διαπλάτυνση σ’ ορισμένα σημεία και ειδική λωρίδα για τη στάθμευση λεωφορείων.

Σημαντικό έργο, ως υπηρεσιακό οδικό δίκτυο, είναι επίσης η οδός Λάμπρου Κωνσταντάρα, επίσης μήκους περίπου 1 χλμ. Το έργο, το κόστος του οποίου ανήλθε στις 400 χιλιάδες ευρώ, συνδέει την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως με την κεντρική αρτηρία της οδού Παναγίας Ευαγγελιστρίας και περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίων, υπογειοποιημένες υπηρεσίες ΑΗΚ, ΑΤΗΚ και αποχετεύσεις ομβρίων λυμάτων.

Για τα έργα αναμένεται χορηγία από το Κράτος και ειδικά από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ‘Εργων, ως αντισταθμιστικά από την κατασκευή υπέργειων γεφυρών.
Ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου, εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πραγματικότητα, σημειώνοντας πως “μέσα σε συνθήκες κρίσης κατορθώνουμε να παράξουμε έργο, να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών”.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ‘Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 15:30, παρά τον κυκλικό κόμβο Ορφανίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα