Ολοκληρώνονται οι επαφές Μαρκουλλή στην Αθήνα

17:22 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, η οικονομική κρίση και ζητήματα που αφορούν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ήταν στην ατζέντα των επαφών που είχε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Αθήνα χθες και σήμερα.

Η

κ. Μαρκουλλή επισκέφθηκε την Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα ομολόγου της Δημήτρη Αβραμόπουλου, με τον οποίο είχε συνάντηση την Τρίτη, σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία τόσο για το Κυπριακό, όσο και για την οικονομική κρίση, καθώς επίκειται ιδιαίτερης σημασίας Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, με στόχο τον ακόμα καλύτερο συντονισμό της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Επίσης, χθες η Κύπρια ΥΠΕΞ είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Τραγάκη.

Σήμερα Τετάρτη, η κ. Μαρκουλλή έγινε δεκτή από τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, είχε συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Συναντήθηκε, επίσης, με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, και τον Πρόεδρο Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η κ. Μαρκουλλή ολοκληρώνει τις επαφές της στην Αθήνα με συνάντηση που έχει αυτή την ώρα με αντιπροσωπεία Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα