Όλι Ρεν: Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο διάσωσης

10:36 15/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει ένα πακέτο στήριξης της οικονομίας της δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο «η Ισπανία έχει “ανοιχτό μυαλό”. Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε εφόσον υπάρξει τέτοιο αίτημα» δήλωσε ο Ρεν μιλώντας στο Bloomberg, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο

Ραχόι και η κυβέρνηση του δεν έχουν λάβει ακόμα κάποια απόφαση.

Οι δηλώσει του Ολι Ρεν έγιναν μετά τις ανακοινώσεις του Ραχόι ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ισπανικά ομόλογα «αν αυτό είναι λογικό»

Από την πλευρά του ο Ισπανός πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ραχόι ανακοίνωσε ότι θα υποδεχτεί στη Μαδρίτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Στις 11 του ίδιου μήνα θα υποδεχθεί τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νίιστο, του οποίου η χώρα ενέκρινε μεν την βοήθεια προς τις τράπεζες της Ισπανίας, αλλά με αντάλλαγμα μεγάλες οικονομικές εγγυήσεις.

Ο Μαριάνο Ραχόι θα συναντηθεί τέλος στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι πριν τα τέλη του μήνα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ προκειμένου να εξηγήσει τη θέση της Ισπανίας για την τραπεζική και τη χρηματοοικονομική ένωση.

Σημειώνεται ότι ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα περιμένει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τις λεπτομέρειες για το σχέδιο που αφορά την στήριξη της ευρωζώνης προτού αποφασίσει αν θα ζητήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

Μετά από συνάντηση που είχε με τoν βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος στη διάρκεια των διακοπών του, ο Ραχόι ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν συζήτησαν το ενδεχόμενο δεύτερου πακέτου στήριξης.

«Μέχρι να ξέρουμε τι απόφαση έχει λάβει η ΕΚΤ για το θέμα, δεν θα λάβουμε ούτε εμείς απόφαση», απάντησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα