Ολι Ρεν: Δεν κουρέψαμε το ελληνικό χρέος για να προστατευθούν τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ

14:59 14/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Δεν έγινε κούρεμα του ελληνικού χρέους για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στην υπόλοιπη ΕΕ, είπε ο ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρέν.

Προκληθείς από τον ευρωβουλευτή του Σύριζα και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου Νίκο Χουντή, κατά τη διάρκεια ακρόασης του από την υποεπιτροπή που διερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικας στην Ευρώπη, ο κ. Ρεν δήλωσε πως “το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση

(κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες”.

Ο Επίτροπος Ρέν, τόνισε με έμφαση ότι η βασική αιτία για την οποία η Ελλάδα δεν προχώρησε σε κούρεμα του χρέους της, ήταν για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες άλλωστε κατείχαν και το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «στο ξεκίνημα της κρίσης την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να `αγοράσουμε χρόνο` και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα