Οικολόγοι:Η Άγκυρα ξαναχτυπά : Αρνείται να υπογράψει με τη Κυπριακή Δημοκρατία τη Συμφωνία Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών

13:07 15/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις κ.Ελένης Χρυσοστόμου, Εκπροσώπου Τύπου

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τις μεθοδεύσεις της Άγκυρας που για ακόμα μια φορά εκφράζει χωρίς κανένα ενδοιασμό την άρνηση της να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Η υπογραφή της Συμφωνίας Επανεισδοχής Παρανόμων Μεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εφαρμογή της με όλα τα κράτη μέλη πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ένα πλήγμα προς τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και απορούμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει αυτή τη μεταχείριση σε κράτος μέλος της, αφού η οποιαδήποτε

συμφωνία υπογράφεται από χώρα μη ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να τυγχάνει εφαρμογής με όλα τα κράτη μέλη της.

Επιπρόσθετα εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί η παράνομη μετανάστευση στα κατεχόμενα συνεχίζεται από τη Τουρκία με σκοπό τη δημογραφική αλλοίωση του νησιού και την προώθηση παράνομων μεταναστών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναμένουμε την άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης. Ως Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη και πρέπει- επιτέλους- να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και δικαιώματα που μας ανήκουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα